Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР министърът поиска полицейски оставки в Пловдив и Стамболийски

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. 

Поводът е създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено убийство в Цалапица, както и пропуски в работата досега.

Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

На този етап Васил Костадинов се въздържа от коментар на поисканата оставка.

Васил Костадинов бе назначен на поста през октомври миналата година със заповед на служебния министър на МВР Иван Демерджиев. До този момент той бе заместник- директор на Областната дирекция, а преди това началник на 6 - то РУ в Пловдив. 

В мандата му избухна скандала с "голите обиски" в нощния клуб "Бушидо" на 6 май, заради които  Окръжна прокуратура образува досъдебно производство.  Преди това дисциплинарна проверка по случая извърши МВР.  В доклада бяха установени нарушения на 6-ма служители на ОДМВР – Пловдив, 4-ма от които са на ръководни длъжности.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Храбрино протестира срещу изграждане на кариера до селото

Жители на село Храбрино в община „Родопи“ започнаха протестна подписка против инвестиционното намерение за изграждане на кариера за добив на гнайсошисти в местността "Бунилото". Бъдещата кариера ще бъде на площ от почти 100 дка, като се предвижда тоталното изсичане на над 50 дка гори, които са държавна, общинска и частна собственост...

публикувано на 18.06.24 в 13:39

Нелегална работилница за цигари разкри полицията в Пловдив

Пловдивски криминалисти от отдел „Икономическа полиция“ разкриха поредната нелегална работилница за преработка на тютюн за производство на контрабандни цигари.  В специално пригодено помещение в частен имот в район „Северен“ на 50-годишен пловдивчанин са открити голямо количество пакети със суровина и машина за обработката и.  Иззети са множество..

публикувано на 18.06.24 в 13:20

Няма данни за щети и пострадали след земетресението в Пловдивско

Няма данни за материални щети и пострадали след снощното земетресение, което бе регистрирано в района на Пловдив и Асеновград със степен 4,3 по Рихтер. Трусът бе усетен в 20,24 ч. вечерта. „ Всички го усетихме земетресението, беше силно, леко страшно. Правя обход на селото и разговарям с жителите. Никой не споменава за щети..

обновено на 18.06.24 в 13:12

Панагюрското съкровище принадлежи на Пловдив, но мястото му е в НИМ

Панагюрското златно съкровище е национална ценност и за мен националната ценност е средство, което трябва да бъде презентирано пред света.  Това е причината да смятам, че мястото му е в Националния исторически музей, заяви в телевизионно интервю  служебният министър на културата Найден Тодоров. В четвъртък Общинският съвет в Пловдив ще решава дали да..

обновено на 18.06.24 в 13:12
УМБАЛ Пловдив

Дете от Смолянско е с опасност за живота след катастрофа

3-годишно дете е настанено в УМБАЛ – Пловдив с тежка черепна травма и опасност за живота след катастрофа на пътя в маданското село Ловци. По данни на полицията в Смолян 31-годишна жена от селото загубила контрола над лекия си автомобил "Ситроен С3“. Колата излязла извън пътя, преминала през стръмен склон и спряла. На задната седалка пътували..

публикувано на 18.06.24 в 13:06