Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лятно кино „Орфей“ започва Plovdiv Jazz Summer

| обновено на 04.08.23 в 11:22

С концерт на виртуозния  кларинетист Иво Папазов-Ибряма и оркестър „Тракия“ на сцената на Лятно кино „Орфей“ стартира вторият Plovdiv Jazz Summer през август. 

Фестивалната програма включва две части в началото и в края на месеца в Пловдив и в село Марково с участието на водещите музиканти в жанра – Антони Дончев, „ЕВА квартет“, Хилда Казасян, Мирослава Кацарова, „Destino Tango Trio“ и др.

Началото ще бъде от 21 ч. всяка от вечерите между 4 и 6 август, като този път акцент в програмата е връзката между джаза и фолклорната традиция и импровизационната музика.

В края на музикалния форум през месец август в село Марково са предвидени още три концерта от програмата на Plovdiv Jazz Summer. На 25 август е концертът на Хилда Казасян „Да послушаме кино“, преди него ще прозвучи и музиката на „Postcard Quintet“, а на следващата вечер – 26 август, на сцената излиза Мирослава Кацарова трио с програмата „BLuetronic“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Открива се литературният фестивал "Пловдив чете"

Тази вечер от 20 часа на Лятно кино „Орфей“ е официалното откриване на литературния фестивал „Пловдив чете“. По традиция ще бъдат връчени наградите „Орфеев венец“ за особен принос в съвременната българска поезия и „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга.  Домакин е издателство „Жанет 45“. Съорганизатори са Министерството на..

публикувано на 09.06.24 в 09:48

В "Срещите" - за креативността и успеха

По книгата на д-ра по психология Магдалена Герева "Воля за креативност" тази събота в "Срещите" си говорим за креативността, защото тя - креативността и творчеството движат живота. И още - защо е изключително потребно да стимулираме и развиваме креактивноста у себе си, ако искаме да сме успешни. "Срещите" започват след новините в 9 часа.

обновено на 08.06.24 в 08:59

Александър Секулов е носителят на наградата "Христо Г. Данов"

На тържествена церемония в Дановата къща в Пловдив бяха раздадени националните награди "Христо Г.Данов" за принос в българската книжовна култура. В присъствието на служебния министър на културата маестро Найден Тодоров, кмета на Пловдив Костадин Димитров, изявени творци, интелектуалци и граждани, наградите бяха присъдени в осем категории. Водещ на..

обновено на 07.06.24 в 21:10

Връчват националните награди “Христо Г. Данов” в Пловдив

В Пловдив ще бъдат раздадени националните награди „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура. Тържествената церемония е от 17 часа в двора на къщата -музей на “Христо Г. Данов” в Стария град.  Водещ ще е доц. Младен Влашки – литературен критик и преподавател по антична и западноевропейска литература в ПУ “Паисий Хиендарски”. За..

обновено на 07.06.24 в 17:28

Изложба с карикатури на Христо Карастоянов

Добър ден и добре дошъл на Владислав Христов! Поводът за твоето гостуване е изложбата с карикатури на писателя Христо Карастоянов, която ти организираш във фоайето на кино "Лъки Синема" в събота и се казва "Карастоянките на Христо". Той така ли ги наричаше? -Ние в нашите разговори си ги наричахме така. Това е директна препратка към онези ябълки..

публикувано на 07.06.24 в 15:15