Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” - поетичен уъркшоп и два смехомаратона

| обновено на 05.08.23 в 10:11


Ефирен курс за писане на хайку организираме в „Алтер его“ тази събота и то с гост - майстора в жанра Владислав Христов! Той ще обучава алтер егото на водещия как за създава тази така деликатна поетична форма. 

Доколко Краю Петровски ще прихване от японската лирична мисъл и доколко ще я обърне на балкански майтап, това ще разберете, ако ни слушате. Очаква се Петър Краевски, който е „шеф“ на нашия радио-пърформанс, да провокира и втори мастър-клас, но по писане на епиграми, където Владислав Христов и Краю Петровски ще си разменят ролите.

Според запознати със задкулисието на  този радио-хепънинг, вероятно в „Алтер его“ ще прозвучат няколко песни в стил „японски рок“, а смехо-маратонът е гарантиран, дори ще бъде по две! Ако се съмнявате, проверете сами.

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – тук се забавляваме сериозно!

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жребий за новия сезон в първа Лига

Жребият за сезон 2024/2025 г. в efbet Лига и Втора Лига ще се изтегли днес, 13-ти юни, от 11:00 ч. в Амфитеатралната зала на Национална футболна база „Бояна“. На събитието ще присъстват представители на Българския футболен съюз, на Българската професионална футболна лига, както и на клубовете от двете нива на българския професионален футбол.

публикувано на 13.06.24 в 10:03

Пламена Миткова постави нов личен рекорд

Пламена Миткова се представи силно във финална в скока на дължина при жените на Европейското първенство по лека атлетика в Рим (Италия) и постави нов личен рекорд от 6.80 метра при втория си опит. Българката се класира на седмо място и остана само на два сантиметра от шестата Аник Келин. Също така световната шампионка за девойки до 20 години от Кали..

публикувано на 13.06.24 в 10:00
Пловдив е риболовната столица на България

Пловдив е домакин на СП по спортен риболов

В Пловдив се откри Световното първенство по спортен риболов за „Мастърс“ (55-65 г.), ветерани (над 65 г.) и хора с увреждания. Шампионатът ще се проведе на гребния канал с участието на 40 отбора от 21 държави в петък и събота, 14-15 юни. В първите тренировъчни дни състезателите ловят основно каракуди, макар че се хванаха и немалко шарани,..

публикувано на 12.06.24 в 13:07
Тодор Диев

Тодор Диев - първият пловдивчанин с медал от Игрите

Тодор Диев е първият пловдивчанин с медал от Олимпийски игри. Легендарният футболист на "Спартак" (Пловдив) и на националния отбор на България печели бронзово отличие от Игрите в Мелбърн през 1956 година. Участва и в още две Олимпиади. Тодор Диев е шампион и носител на купата с отбора на "Спартак" (Пловдив). Голмайстор на шампионата – през 1955 година с..

публикувано на 12.06.24 в 10:23
Алекса Мараш и Ален Корошец

"Ботев" с две нови попълнения

Нападателят Алекса Мараш и централният полузащитник Ален Корошец са първите нови попълнения на "Ботев" (Пловдив) за сезон 2024/25. Двамата преминаха успешно медицинските прегледи и подписаха своите договори с „канарчетата“. Алекса Мараш е на 22 години и е от Черна гора. През изминалия сезон той отбеляза 15 гола в 33 мача за черногорския елитен..

публикувано на 12.06.24 в 10:12