Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Трилистник протестираха срещу затворения жп прелез

4
Снимка: Радио Пловдив

Жителите на село Трилистник протестираха срещу временно затворения прелез Трилистник-Рогош, което възпрепятства прекия им достъп до Здравната служба, детската ясла и аптеката, които са в съседното село Рогош, тъй като определения алтернативен маршрут удължава пътя им с 20 километра.

Часове преди протеста институциите предложиха нов алтернативен път от Трилистник през Скутаре за Рогош и Пловдив. За това се договориха на спешна среща при областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, Община „Марица“ и кметовете на Трилистник и Скутаре.

Точно в 19 часа за десет минути протестиращите затвориха движението на разклона на Трилистник с Рогош. Кметът Мирчо Петров обясни пред протестиращите, че е взето решение за още един алтернативен път, който ще позволи директна връзка на жителите на село Трилистник през Скутаре с Пловдив и Рогош.

„Той е законен път. По проект има отбивка, която ще свързва пътя със Скутаре, влиза в Скутаре и се минава през центъра на селото, а после се излиза на пътя Пловдив и Белозем“, обясни Петров.

Хората от Трилистник заявиха, че този алтернативен път е много по-добър вариант, но попитаха защо преди затварянето на прелеза той не е бил реализиран.

„Много по-добре е от този, който да минаваме само и единствено през магистралата. Там е просто толкова отдалечено, и е опасен този участък“, коментираха жителите на Трилистник.

Кметът на Скутаре Стоян Добрев заяви, че работата по новия алтернативен път ще започне до няколко дни и той ще бъде отворен преди 15-ти септември.

Протестиращите обясниха, че ще дадат срок на институциите до 15-ти сепетмври, за да изпълнят обещанието си, но запазват протестна готовност. 


По публикацията работи: Антония Миховска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

16 нарушения за 3 години има младежът, причинил тежката катастрофа на "Руски"

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения и 5 акта за три години откакто е с книжка, съобщи Красимир Нешев, началник на "Пътна полиция" в Пловдив на пресконференция в прокуратурата. Тежко ПТП в Пловдив: Двама младежи загинаха, други двама са ранени Тежката катастрофа, отнела два човешки живота, е..

публикувано на 13.05.24 в 16:50

РИОСВ глоби нарушители с над 47 000 лева през април

550 са проверените през април обекти от Екоинспекцията в Пловдив. Освен планираните 215 проверки са извършени и 362 извънредни за спазването на Закона за опазване на околната среда.   Съставени са 12 акта и са издадени 5 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени санкции и глоби за общо 26 300 лева. Освен това с установени..

публикувано на 13.05.24 в 16:38

Започна кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив

Родителите на децата, родени през 2017 година, които подлежат на задължителен прием в първи клас за учебната 2024/2025 година, вече могат да подават своите заявления за прием онлайн на адрес priem.plovdiv.bg. За осма година приемът на ученици в първи клас в общинските училища на град Пловдив ще се осъществи чрез система за електронно..

публикувано на 13.05.24 в 16:17

Заради проекти преразпределят над 2 млн. лв от бюджета

Изменение на бюджета на Община Пловдив и изменение на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от дейностите ще гласува на предстоящата сесия Пловдивския общински съвет. Съветниците трябва да одобрят преразпределение на финансовата рамка на града за малко над 2 милиона 45 000 лева. Това се налага заради..

публикувано на 13.05.24 в 14:51

Март 2024 е бил с 22% по- щедър за хотелиерите в Пловдивско

56 000 туристи са гостували в местата за натаняване в Пловдивска област през месец март.  Данните на Териториалното статистическо бюро - Юг покзазват ръст с 13.5% в сравнение със същия месец на миналата година. Близо 84% от всички пренощували са български граждани. Най- посащавани са били хотелите с 3 или 4 и 5 звезди. Приходите от..

публикувано на 13.05.24 в 13:51