Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха осем души в Пазарджик за притежание на дрога

7 мъже и една жена са задържани при специализирана полицейска операция срещу противодействие на наркотиците в Пазарджишки регион.

Криминалисти от РУ-Панагюрище извършили претърсване в жилищата на 44-годишен и 38-годишна от Панагюрище и млад мъж на 21 години от Стрелча. Там органите на реда открили общо около 73 грама суха зелена листна маса, която се оказала канабис.

Полицаи от Пещера проверили къщата на 32-годишен от родопския град. Там открили 44 стъклени шишенца с около 240 милиграма метадон, една електронна везна, два газ-сигнални пистолета и пълнител с 12 патрона за тях. 

Колегите им от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик осъществили проверки на два адреса в областния град. Така било установено, че 22-годишен от Пазарджик и негов 40-годишен съгражданин съхраняват около 2.2 грама амфетамини.

Служители от полицейския участък в Белово открили в жилището на 29-годишен мъж неголямо количество марихуана. Полицаи от РУ-Велинград намерили в двора на 60-годишен велинградчанин две растения канабис.

И осмината са задържани в арестите на районните управления в региона, спрямо тях се водят досъдебни производства.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив отдава почит пред саможертвата на героите

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Тази година се навършват 148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Слово ще произнесе поетесата Ина Иванова, носител на награда „Пловдив“...

обновено на 02.06.24 в 08:53

България се прекланя пред подвига на Ботев и падналите герои

Днес в Калофер е кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  От 11.00 ч. ще бъде изнесено с военен ритуал знамето на Ботевата чета от националния музей на Ботев. В 11.30 ч. започва митингът поклонение. След това пред паметника на Ботев ще бъдат поднесени венци и цветя. В ритуала ще участва представителна..

обновено на 02.06.24 в 08:53

Очакват се проливни валежи над Пловдив и региона

Жълт код за интензивни валежи е обявен за днес в 13 области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на своята интернет страница.  Предупреждението за опасно време е в сила за областите Пловдив, Пазарджик, Смолян,   както и за Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София област, София град, Перник,..

публикувано на 02.06.24 в 08:52

Шофьор загина при челен сблъсък на Подбалканския път

Мъж на 30 години загина при тежка катастрофа на подбалканския път край ханче „Певците“ към 18,30 ч. Между селата Иганово и Кърнаре челно са се сблъскали два леки автомобила - Ауди А5 и БМВ. В БМВ-то е имало затиснат човек - мъж на 42 години от София. При изваждането му от колата шофьорът е издъхнал. С него са пътували съпругата му - на 42..

публикувано на 01.06.24 в 20:30

Пуснаха джигита, фучал из Пловдив със 140 км/ч

19-годишният Петър Попов, летял из пловдивските булеварди със 140 км в час, бе освободен с най-леката мярка за неотклонение – „подписка“. Според съдиите няма данни за опасност той да се укрие или да извърши престъпление. Прокуратурата обяви, че ще обжалва това решение. За шофирането на младежа бяха разпространени кадри в социалните мрежи..

публикувано на 01.06.24 в 15:07