Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не трябва да се строи 25-метрова сграда на ул. "Бр. Бъкстон" 107

Снимка: Марица

Защо кметът на район "Южен" Костадин Язов призова гражданите да са активни в общественото обсъждане на намерение за строеж на терен срещу НАП, на ул. "Братя Бъкстон" 107? 

"Уведомлението е пуснато на 10-ти август, при нас дойде на 14-ти. Искането за обществено обсъждане е само след няколко дни, което ми се струва много кратък срок. Затова го отложих за по-късна дата - 29 август", обясни в интервю за предаването "Точно днес" на Радио Пловдив Костадин Язов.

Той уточни, че тъй като инвестиционното намерение засяга живеещите в околните блокове на близките улици, уведомлението ще бъде разлепено навсякъде. 

Собственик на терена от 2008 г. е фирма "Белмекс", имотът попада в озеленена зона, това не е зона за озеленяване. Защо точно този терен е изваден от Общия устройствен план, трябва да питате общинските съветници, които са одобрили ОУП-а, коментира кметът на район Южен.

Язов обясни, че имотът е от 400 квадратни метра, а застрояването му трябва да е не повече от 200 кв.м.

На въпрос защо чак сега се активизира за презастрояването на района, особено в зоната на юг от бул. "Ал. Стамболийски", кметът Язов обясни, че тук теренът е за комплексно жилищно застрояване, а в южната част става дума за частни имоти.

"Не смятам, че на ул. "Братя Бъкстон" 107 трябва да изникне 25-метрова жилищна сграда. Аз нищо не мога да направя, можело е ОбС да реагира", каза още кметът на район Южен.

Цялото интервю на Паолина Комсалова с Костадин Язов, кмет на пловдивския район Южен, е в прикачения файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Румен Драганов

Пловдив е изключително впечатляващ за чуждите туристи

Какъв летен туристически сезон изпращаме и колко гости от България и чужбина посрещнахме? Питаме в програма "Ден след ден" - проф.  Румен Драганов  от Института за анализи и оценки в туризма.  В Световния ден на туризма, 27 септември,  Драганов подчерта, че изпращаме много добър сезон, може би най-добрият сезон за последните няколко години...

публикувано на 27.09.24 в 14:48

България трябва активно да влияе на общественото съзнание в РСМ

Скопие създаваше псевдопроблеми негативен отенък, които да отвличат вниманието от истинските проблеми пред членството в ЕС. Тъкъв беше и измисленият проблем с непоставянето на знамето им при неофициалната среща на президентните на двете страни. Целта на този маньовър беше да се покаже, че България е страната, която саботира диалога и пречи на..

публикувано на 27.09.24 в 10:42

20 на сто по-малка и по-скъпа гроздова реколта в Пловдивско

"Това беше изключителна от гледна точка на предизвикателствата година. В нашия край, слава на Бога, нямаше градушки и други природни бедствия, но пък за сметка на това горещините бяха страшни".  Такава равносметка прави Георги Джингаров, лозар и винопроизводител от Брестовица. По думите му, ако нашите предци са наричали част от дните през юли..

публикувано на 27.09.24 в 10:19

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет след 27.10.

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет на Пловдив след парламентарните избори на 27 октомври. Той е включен на второ място в листата на ГЕРБ - СДС за Пловдив град след лидера Бойко Борисов. В интервю за Радио Пловдив Костадин Димитров обясни решението си така: "Нямах колебания дали да се включа в листата, защото за 10 месеца имах много..

публикувано на 26.09.24 в 15:39
Георги Георгиев

ГЕРБ ще води кампания с адекватни послания

Предизборната кампания трябва да бъде по същество. Ние нямаме предизборна програма, а програма за управление,  която представяме по време на предизборната кампания, заяви в програма "Точно днес" третият в листата на ГЕРБ-СДС за предстоящия парламентарен вот и депутат в 50-то Народно събрание Георги Георгиев.  По думите му още на предишните..

публикувано на 26.09.24 в 11:33