Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" за надеждите на деня

Утрото на 25 август посрещаме с развитието на сюжетите, които ни вълнуват в ежедневието.

И така в края на август отправяме поглед към Батак. Жителите на града искат да се отделят в самостоятелна община от едно селище, а не към тях да се причисляват и селата Нова Махала и Фотиново. За генезиса на проблема и очаквания ефект от отделянето на Батак в самостоятелна община разказва Антония Попова.

Благотворителен базар в село Катуница събира средства за лечението на малката Йоана от пловдивското село Ягодово, която страда от тежка форма на епилепсия. Повече по темата ще научим от организатора на събитието Мариана Георгиева.

На фона на бушуващите пожари в Гърция от организация „Ние, потребителите“ алармираха за нелоялни практики на гръцки хотелиери в засегнатите от огнената стихия курорти. Български летовници съобщавали, че бизнесмените в южната ни съседка убеждават хората с резервации, че условията за почивка са добри, въпреки че обстановката е силно влошена. Има ли отлив на туристи към Гърция и отказани резервации питаме Анка Димова, собственик на туроператорска агенция.

Разказваме и за добрия пример - пазарджишки лекар е спасил живота на български турист, който е колабирал в заведение в гръцкия курорт Паралия Орфинио. С медикът ни среща кореспондентът ни Невена Петрова.

В минутите за култура говорим за новите открития в археологията – разкриха напълно най-големия римски храм на водата в Перперикон. Проф. Николай Овчаров ни разказва за находката. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обратното броене на седмицата започва - "Точно днес"

Времето ни разтвори в лятната си аура, но място за летаргия няма. Седмицата ще бъде динамична, не само заради, климата и прогнозите, но и заради очакването в неделя България да вземе  решение за  себе си и за Европа в месеците напред.  Посоките са това очакване са многопластови и доколкото ние сме във времето, но заедно с това задаваме  и посоката му,..

публикувано на 02.06.24 в 13:48

Клуб "Неделя" - за духа и материята

Днес сме ви подготвили  среща в ефира с Красимир Лозанов , който директно от Пролетния панаир на книгата в София ще ни разкаже за най- интересните заглавия и събития на традиционния литературен форум. Във втората част на предаването финансовия анализатор Светозар Гледачев ще хвърли светлина върху икономическите предизвикателства, които  очкват света и..

публикувано на 02.06.24 в 12:30

Ранно утро с "Шейкър"

Първото неделно утро на юни посрещаме заедно! Наред с традиционните теми на "Шейкър", в които разглеждаме проблеми и въпроси засягащи нашето физическо здраве, нашите психологически потребности, нашите търсения в областта на естетиката, на забавлението, днес ще погледнем навътре в себе си. Ще се обърнем към духовността, която злободневието често..

публикувано на 01.06.24 в 16:05

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

обновено на 31.05.24 в 18:48

"Ден след ден" в края на май

В Пловдивския районен съд днес бе първото от три поредни заседание по така нареченото дело „Дебора“. Обвиняем е Георги Георгиев за насилието, което е упражнил върху Дебора Михайлова. Севдалин Палаузов ще разкаже за това, което е известно за хода на делото, тъй като то се провежда при закрити врати. За хода на разследването по случая с насилие..

обновено на 31.05.24 в 14:58