Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световен рекорд в Нощта на звездите утре на Античния театър

| обновено на 25.08.23 в 14:44

Шоуто на световноизвестния български артист Енчо Керязов – „Нощ на звездите“, за трета година ще събере на сцената на Античен театър в Пловдив световни звезди в подкрепа на българските талантливи деца. Един спектакъл със силна кауза, зад която застават заедно държавата и общесвото.


В „Нощта на звездите“ фондацията му отново ще отличи номинираните таланти, които ще получат подкрепа за своята реализация. Те ще се качат на древната сцена заедно с едни от най-добрите изпълнители от цирковото и вариететно изкуство на 26 август от 20.30 часа. 

Тази година събитието е под патронажа на кмета на Пловдив Здравко Димитров, който  заяви, че това което Енчо Керязов прави, е много важно.

  „Радвам се, че за поредна година това събитие се случва в Пловдив. Благодаря на Енчо, че мисли за бъдещето на децата ни и винаги намира начин да им покаже пътя, като кани световни артисти за това представление",  посочи кметът .

 „Нощ на звездите“ се организира ежегодно вече 12 години в подкрепа на постиженията на български деца и младежи, които развиват своя талант в науката, изкуството и спорта. Керязов припомни, че сред носителите на приза е талантливата ни шахматистка Нургюл Салимова, както и тромпетистът Георги Грозев. 

Опит за поставяне на нов световен рекорд с мотоциклети ще e кулминацията на  тазгодишното издание на Нощта на звездите, 

Керязов разказа, че публиката ще ще стане свидетел на страховит опит за поставяне на нов световен рекорд с мотоциклети. Фреди Нок, носител на 12 световни рекорда, заедно с още шест негови колеги, ще карат цели седем мотора в глобус с размер 4 метра и 75 сантиметра, по-известен като „Глобусът на смъртта“. 

За доброто настроение, специално пристига Клоунът на клоуните-  итанлианецът Дейвид Ларибле. За Радио Пловдив артистът сподели, че е очарован от красотата на Пловдив и усмивките на хората.


От страна на българското участие за първи път на сцената ще видим камерен оркестър и класически оркестър. Под диригенството на Георги Милтядов ще чуем  Плевенската филхармония и камерен оркестър “Дианополис".

„Нощ на звездите“ е събитие с огромен заряд, спектакъл със силна кауза, зад която застават Президента на Република България Румен Радев, кметове, държавни институции и популярни българи, подчерта Керязов. Началото на спектакъла ще бъде поставено с националния химн, в изпълнение на оркестъра на Националната гвардейска част на България, под диригентството на подп. Ради Радев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ентусиасти от цялата страна идват за „Народен събор Пловдив“

От 17 до 19 май сърцето на България отново ще бие в ритъма на фолклора. Започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България - „Народен събор Пловдив“.   Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в..

публикувано на 17.05.24 в 08:46

Драмата приключи - Венцеслав Караджов се предаде

Приключи драмата с барикадиралия се в дома си бивш полицай Венцеслав Караджов, който снощи се заключи в дома си в Пловдив.  По информация от пловдивската полиция,  малко преди 6 ч. тази сутрин Караджов е склонил да се предаде без съпротива и така инцидентът е завършил без пострадали.   Той не е бил въоръжен, в дома му не са открити и взривни..

обновено на 17.05.24 в 08:33

Матурите започнаха - изтеглиха вариант №15 по БЕЛ

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва  в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. В Пловдив и областта той  ще се проведе в..

обновено на 17.05.24 в 08:32

Започва пролетния Панаир на занаятите

Открива се  пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. Тази година се той провежда с благотворителна кауза в подкрепа на деца със синдром на Даун.  Акцент в програмата е художественото плетиво, което ще бъде представено на пленера "Шарени чорапи". Майстворството на дантелата пък ще бъде деменстрирано от гост майстора Галина Симеонова...

обновено на 17.05.24 в 08:32

Безплатни инициативи за Световния ден за борба с хипертонията

В чест на 17 май - Световния ден за борба с хипертонията, УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД - Пловдив организира две инициативи. Клиниката по кардиология на университетската болница ще отвори кабинет № 11 на партерния етаж на бул. Пещерско шосе за безплатни прегледи на сърцето. Те ще се проведат на 17 май от 9:00 до 13:00 часа след предварително записан..

публикувано на 17.05.24 в 08:32