Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Душан Керкез: Не съм магьосник, обещавам упорит труд

Артир Платек и Душан Керкез ще спасяват "Ботев"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив


Новият страрши треньор на Ботев (Пловдив) Душан Керкез бе официално представен от спортния директор Артур Платек, който разкри,, че лично се познава със специалиста.

„Добър ден! Поздрави на всичките!  Знам, че сръбският и българският език си приличат, но сега ще говоря на английски. Обещавам скоро да науча български. 

Искам да благодаря на Антон Зингаревич и Артур Платек, че ми се доверяват. Когато се срещнах с тях, беше лесно за мен да взема решението да дойда в Ботев. Знам за клуба и за първенството. Знам и доста неща за Ботев (Пловдив) . Мои бивши играчи в предишните ми отбори, които са били тук, са ми разказвали за клуба, за феновете, за стадиона и за тренировъчната база. Затова за мен бе лесно да дойда тук. Не съм човек на обещанията.

Не съм магьосник, но знам, че имам добър екип и ви обещавам усърдна работа. Ще гледаме мач за мач, да постигаме резултати и да подобрим класирането на тима“, бяха първите думи на Душан Керкез.

"Трябва да променим психологическото състояние на футболистите, които са загубили своята увереност. Те не са единни. Трябва ни подсилване до края на трансферния прозорец. Имал съм подобна ситуация в Кипър – с подобен клуб и фенове. Искам да накарам привържениците да се гордеят със своя отбор, който да играе с агресия и желание. Не знам дали ще се случи във всеки мач, но ако го правим, постепенно резултатите ще дойдат“, допълни специалистът. 

Спортният директор на клуба Артур Платек обяви, че целта пред отбора е минимум седмото място в класирането и участие в евротурнирите.

„Заедно с новия треньор ще вдигнем Ботев на едно по-високо ниво. Получихме много предложения за други треньори, но избрахме най-правилния за нашата философия. За мен той е много добър като човек и като професионалист. Неговите отбори до момента са се представяли доста добре..

Аз и Душан имаме еднаква визия за отбора и се надяваме да се справим успешно. Ние се познаваме лично. Важните фактори за мен, че в последните си отбори има доста успехи, но е добър и като човек. Нашите цели са да бъдем минимум на седмо място и да се класираме за евротурнирите“, заяви спортният директор на "канарчетата".

В екипа на Душан Керкез влизат още помощник-треньорите Александър Петрович и Рафаел Ферейра, треньорът на вратарите Дилян Илиев и кондиционните треньори Игор Делибашич и Тодор Георгиев.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Златка Ташева с книга за женското здраве

В неделното утро ви срещаме със Златка Ташева, автор на книгата "Как да преодолеем симптомите при менопауза с помощта на природни средства". В книгата си Златка Ташева събира богато разнообразие от природни средства, различни енергийни практики, които биха помогнали на жените в периода на менопауза, но и в предшестващия го период, перименопауза,..

публикувано на 16.06.24 в 09:00

Държавното първенство по борба в зала "Колодрума"

170 състезатели от 35 клуба мерят сили в момента на държавния личен-отборен шампионат по борба свободен стил при мъжете. Схватките стартираха преди обед в зала "Колодрума" в Пловдив. На тепиха ще излязат и много от националите ни - Георги Вангелов (61), Микяй Наим (65), Мирослав Киров и Михаил Георгиев (74), Ахмед Магамаев (92), Георги Иванов (125). В..

публикувано на 15.06.24 в 18:04

Ботев Стефан Смъркалев на елитния немски Вердер

Ботев Пловдив е постигнал споразумение с германския елитен Вердер Бремен за трансфера на вратаря Стефан Смъркалев. Младият страж ще пътува в понеделник за Германия, за да премине задължителни медицински прегледи, след което официално ще премине във Вердер. Стефан Смъркалев е юноша на Ботев Пловдив, като има 24 мача за „жълто-черните“, два от които в..

публикувано на 15.06.24 в 17:59

„Алтер его” - нов дуел между Петър Краевски и Краю Петровски

В чест на „Пловдив чете“ в „Алтер его“ възобновяваме поетичните дуели между лиричното его и сатиричното алтер его в душата на водещия. Иначе казано, изкушеният от поезията Петър Краевски ще влезе в остър сблъсък с хумористичната си хипостаза Краю Петровски. До момента са проведени над 20 поетични сблъсъка и резултатът е равен. В събота ще се..

обновено на 15.06.24 в 16:10

Най-силният българин не успя да подобри рекорда си

Най-силният българин Мариян Димитров направи опит да постави нов рекорд. Той пробва да изтегли със собствени сили три закачени локомотива с общо тегло 250 тона.  Най-силният българин ще направи опит за нов рекорд Димитров не успя, но няма да се откаже. Веднага след опита най-силният българин заяви:  "Очаквах малко повече. Макар че си..

публикувано на 15.06.24 в 13:48