Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На бул. "Дунав" като по река Дунав

Няма информация кога ще се пусне движението по бул. "Дунав" в отсечката от ул. „Победа“ до бул. „Васил Априлов“. Този участък е затворен от сутринта заради огромен разлив, получен при работата по изграждането на Водния цикъл. Бави се и полагането на асфалта по източната част на булеварда, където в единственото платното за движение също ежедневно има разливи. В час пик тапите стават огромни показват камерите на Центъра за управление на трафика, а социалните мрежи се изпълниха с гневни коментари. 

В момента най-  сериозно е положението в отсечката от ул. "Победа" да бул. "Васил Априлов". Движение там на практика няма от сутринта. Причината е, че снощи работниците по водния проект са спукали отходна тръба на мелекозавода. Заради огромния разлив, заради който от организация и контрол на траспорта затварят движението по южното платно, където то бе двупосочно. Георги Стоилов, директор на „Организация и контрол на траспорта“ не вярва, че днес, а може би и утре проблемът ще бъде отстранен: 

"Работниците са на място, но надеждите ни днес да пуснем движението засега са попарени", каза Георги Стоилов.

Разливи от спукани при строителството тръби и на изток от ул "Победа" има от пет дни, пишат пловдивчани в социалните мрежи:

"На Дунав като на Дунав, вече 5 ден се чудим как да минаваме, безобразие!"

От ОКТ призоваха да се избягва движението в пиковите часове.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

17-годишно момиче е в УМБАЛ "Св. Георги" след ПТП-то при с. Върхари

17-годишно момиче е настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, след като пострада при тежка катастрофа по главния път от Кърджали към ГКПП Маказа, в района на село Върхари.  На този етап няма повече информация за състоянието й.  Общо четирима са приети за лечение в болници. Трима от тях са настанени в Отделението по анестезиология и..

публикувано на 12.05.24 в 16:49

С близо 20 % са се увеличили ягодовите насаждения в Кричим

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 % спрямо 2020 г. Земеделските стопани от района са първи в производството и предлагането на ягоди на пазара. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на 2-рото издание на фестивала на ягодата в гр. Кричим. Тя обясни, че през последните години..

публикувано на 12.05.24 в 15:08

Община Пазарджик няма разрешително за почистване на Марица

Община Пазарджик не разполага с комплексно разрешително за почистване на коритото на река Марица. Това затруднява отстраняването на гъстата растителност, която крие риск при евентуално покачване на нивото на водите през пролетния сезон. Общинското ръководство е стартирало процедурата за получаването на разрешително.  В момента коритото на..

публикувано на 12.05.24 в 12:42

Леко поскъпват някои основни храни, плодове и зеленчуци

Минимално повишение на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци на борсите в страната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Краставиците от внос поскъпват с 3,5 на сто до 2,38 лева за килограм, а оранжерийните - с 6,7 на сто до 3,02 лева за килограм. Цената на..

публикувано на 12.05.24 в 08:32

Ути Бъчваров готви на фестивала на ягодата в Кричим

Втори ден продължава фестивалът на ягодата в Кричим , който се провежда на площад „Обединение“.  Местни производители представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, има фолклорна програма и кулинарна изложба с дегустация.  Ути Бъчваров ще организира кулинарно шоу с рецепти на база ягоди. Една от тях ще бъде домашен сладолед. 

публикувано на 12.05.24 в 08:28