Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зико направи последна първа копка като кмет на Пловдив

"Правя последна копка за този мандат, но има много време напред, нищо не се знае", каза кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

Той откри строежа на две спортни зали, които са в район "Западен" и каза, че това е било мечтата му още като кмет на този район. 

До 22 месеца залите за волейбол, баскетбол и хандбал ще бъдат завършени и ще се ползват само за тренировки на отборите, каза още Димитров. 

Общата стойност на двете спортни зали е над 6,8 млн. лева. Парите за строителството до края на тази година са осигурени, и те са 2.7 млн. лева.

Плащанията по договор са разпределение в три бюджетни години, стойността 6,8 млн. лева, е без ДДС. Отделно има допълнително средства за надзор и проектиране. 

Две зали ще са свързани с топла връзка, 2200 кв. м е застроената площ. В залата ще има 70 места за седящи и отделно 41 паркоместа на паркинга.

"Това не са спортни зали за официални срещи, затова няма много седящи места", обясни заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков. "Но ще има възможност да се закупят допълнителни подвижни седалки, ако отборите искат да се правят първенства", уточни Титюков. Той допълни, че спортната зала на бул. "Дунав" ще бъде завършена до края на октомври. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 30.06.24 в 13:36

Даниил е новият български патриарх

Новият български патриарх е видинският митрополит Даниил . Той беше избран на втори тур с 69 гласа. Митрополит Григорий получи 66 гласа. 3 бяха недействителните бюлетини.  "Благопожелаваме му да е здрав и Бог да му помага, и всички ние да бъдем единни! Амин!", каза митрополит Киприан, след като обяви официално името на новия ни духовен баща.  Предстои..

публикувано на 30.06.24 в 13:35

Избираме новия български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започна рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. Новият български патриарх и Софийски митрополит ще бъде избран с тайно..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25