Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама дрогирани и един пиян шофьор са арестувани за 24 часа

| обновено на 03.10.23 в 12:58

Двама шофьори са задържани да карат дрогирани в Пазарджишка област, а трети - пиян и без книжка близо до Пловдив.

В Куртово Конаре полицията е задържала  пиян и без книжка шофьор.  Пробата му отчела 2,3 промила алкохол. Водачът е отказал да даде кръв за лабораторно излседване и  е задържан.

51-годишен нидерландски гражданин е задържан да кара камион под въздействието на наркотици в Ракитово. Освен, че е бил дрогиран, у него и в жилището  му във Велинград е открита марихуана. Мъжът е със статут на постоянно пребиваващ у нас. Задържан е за 24 часа в ареста.  Камионът и дрогата са иззети

И в Панагюрище също е задържан дрогиран шофьор на лек автомобил с чужди регистрационни табели. Снощи при проверка и тест с дрегер 31-годишният мъж от Хасково е дал положителна проба за наркотици. Автомобилът е иззет.

И по трите случая  са образувани бързи производства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Венцеслав Караджов се барикадира в дома си

Осъденият за убийство бивш полицай Венцеслав Караджов се барикадира в дома си в Пловдив и отказва да се предаде.  Върховният касационен съд постанови днес най-тежката присъда - доживотен затвор - за Венцислав Караджов за това, че на 15 май 2015 година е застрелял родителите си.  Мъжът е решил да не излиза, това научи БНР от адвоката му Зоя Тошкова...

публикувано на 16.05.24 в 22:31

Променят разписанията на първите и последните автобуси в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие актуализацията на разписанията на част от автобусните линии.  В предложението се премахват първите и последни курсове на някои от тях заради недостига на шофьори и отпадналата необходимост от прекалено ранни и късни автобуси.  В някои от случаите пък се добавят курсове. Предложението беше прието с 24 гласа..

обновено на 16.05.24 в 17:06

Рангел призна, че сам е пребил Митко от Цалапица, близнаците отричат участие

Започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от същото село.   Соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев също бе доведен в съдебната зала като свидетел.  Близнаците Динкови бяха въведени под гневните скандирания "убийци! " на..

публикувано на 16.05.24 в 17:05

Пловдив е шести по заплати в страната, Смолян - предпоследен

 През първототримесечие на тази година  средната месечна работна заплата в област Пловдив е 1 859 лева, като за март е 1910 лева. За една година тя е нарастнала с 16,4 на сто в обществения сектор и с 15,4% в частния, сочат данните на Териториалното статистическо бюро – Юг.  По размер на средната месечна работна заплата Пловдивска област заема..

публикувано на 16.05.24 в 16:06

Пловдив иска нови камери за видеонаблюдение по пътищата

Община Пловдив ще настоява за  5 от новите 65 камери за видеонаблюдение по пътищата на МВР, съобщи в началото на днешната общинска сесия кметът Костадин Димитров след питане от страна на групата на ПП - ДБ относно проекта за видеонаблюдение.  Общината ще кандидатства и с проект, като този в Народното събрание, при който може от камерите, които са..

обновено на 16.05.24 в 12:51