Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класове минават на дистанционно обучение заради Covid-19

Снимка: БНР, архив

В четири пловдивски училища отделни паралелки са преминали на дистанционно обучение заради установени случаи на Covid-19. Това съобщи директорът на дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция д-р Милена Панайотова.

По думите ѝ, съгласно действащата нормативна база, са карантиринари заболелите деца и контактните. Всички ученици, които са под карантина, са преминали на онлайн обучение, защото карантината за заразените е 7, а за контактните – 5 дни и така биха изгубили много от учебния материал. 

В момента са карантинирани по една паралелка в ОУ "Княз Александър I", СУ "Константин Кирил Философ" и ОУ "Димитър Талев", както и в Професионалната гимназия по архитектура и строителство "Арх. Камен Петков". Засега в детските градини няма потвърдени случаи.

Д-р Панайотова посочи, че в момента Covid преминава леко и някои от учениците дори не разбират, че са болни. Тя припомни, че през лятото главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев поиска карантината срещу Covid да бъде премахната, като се промени законът, но това не бе гласувано от депутатите.

Според д-р Панайотова в момента има голям интерес към новата ваксина срещу Covid и през имунизационния кабинет в РЗИ преминават по над 180 души на ден, като всеки ден има опашки. От 27 септември до днес в Пловдивска област са поставени общо 1653 от новите ваксини срещу Covid, съобщи още тя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Седем деца живеят в чужбина, а се водят ученици в СУ "Найден Геров"

Седем деца са били извън България, а са записани като ученици в Средно училище „Найден Геров“ в Пловдив. Това сочи проверката на директора Сашка Кръстева. Тя бе назначена на поста след скандала миналата година с починала ученичка, на която са писани оценки месеци наред. По случая започна проверка на МОН. Уволниха училищен директор заради писани..

обновено на 26.06.24 в 13:59

Искам тази агония да приключи, заяви в съда Дебора

С думите „ Измина една година от случилото се, вече искам тази агония да приключи” Дебора Михайлова от Стара Загора коментира старта на четвъртото заседание по делото срещу нейния мъчител Георги Георгиев, което се гледа в Пловдивския районен съд.  Тя отново повтори очакването си процесът да се увенчае с максимална присъда за бившия охранител,  с..

обновено на 26.06.24 в 13:59

Бюджетът по проект "Мобилност" свърши в средата на годината

Община Пловдив спря приемането на нови заявления за индивидуални и групови пътувания натворчески килективи по проект „Мобилност“ поради изчерпване на финансовия капацитет. От началото на годината са одобрени и финансирани 19 проектни предложения на стойност 64 677,95 лева, което изчерпва гласувания за тази година бюджет.  Гласуваните от Общинския..

публикувано на 26.06.24 в 13:58

Разследват крупна кражба на пари от дома на фермер в Белозем

Крупна сума пари е открадната от къщата на известен фермер в Белозем. От полицията потвърдиха, че по случая се води разследване, но отказаха да дадат други подробности. И днес има засилено полицеско присъствие в селото, породено от дръзкия обир, станал посред бял ден. Мместни хора твърдят, че от къщата на земеделския производител Стоян..

публикувано на 26.06.24 в 13:05

Българският народ ще има достоен архипастир

„ Ние се молим Бог да благослови православния български народ да има достоен предстоятел на родната Българска православна църква .“ Това заяви Пловдивският митриполит Николай по повод предстоящия общоцърковен събор на 30 юни, който трябва да избере нов български патриарх. Владиката посочи, че " със сигурност изборът на патриарх, на..

обновено на 26.06.24 в 12:22