Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител назначи врид кметове на Сопот и Анево

3
Снимка: Областна управа Пловдив

Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев назначи днес временно изпълняващи длъжността кмет на град Сопот и село Анево. Той връчи заповедите на Марин Бодуров и Нонка Талева, които ще управляват до полагането на клетва от новоизбраните кметове.

Двете населени места в състава на община Сопот останаха без управници, защото настоящите кметове са кандидати в предизборната кампания, а Общинският съвет не е назначил техни заместници.

Според Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато кмет на община, район или кмет на кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността. Ако това не се случи, в. и. д. кметовете се назначават от областния управител.

Областният управител подчерта, че основната задача на временните кметове е да осигурят нормалното протичане изборния процес в своите населени места и им пожела успешна и ползотворна работа. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

РЗИ - Пловдив опитва да улесни пациентите с ТЕЛК

17 500 са подадените в Пловдивска област заявления за издаване на експертни решения на ТЕЛК от началото на годината до сега. Тенденцията е към увеличение, тъй като решенията, които се издават в областта годишно са около 30 000.  За периода 2022 – 2023 година са освидетелствани близо 8 000 пациенти повече. Това съобщи директорът на РЗИ-Пловдив д-р..

публикувано на 11.10.24 в 13:11

40 процента от децата в България са с наднормено тегло

Близо 40 процента от детското население в България е с наднормено тегло. А страната ни е четвърто място по затлъстяване в Европа. Сред основните причини е заседналия начин на живот и прекаленото застояване пред телефони, компютри и телевизионни екрани. Начинът на хранене и лесният достъп до висококалорични и богати на захари храни също..

публикувано на 11.10.24 в 11:22

Полицейска акция срещу купуването на гласове в Смолян

Специализирана полицейска операция започна в ранните часове тази сутрин от ромската махала в Смолян. Тя е за превенция на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и противодействие на конвенционалната престъпност в областта.  В операцията участват екипи от "Охранителна полиция", "Икономическа полиция", "Криминална полиция", "Пътна..

публикувано на 11.10.24 в 10:16

Пожар избухна в двора на "Чистота", задими район "Южен" в Пловдив

Пожар избухна тази сутрин в база на общинското предприятие "Чистота" в Пловдив.   Горели са  струпани боклуци в двора на улица "Даме Груев" 64. Има задимяване в района.   Сигналът е получен малко преди 6 часа сутринта.  Пет екипа огнеборци са погасили пламъците, съобщиха от пожарната.  Няма данни за засегнати постройки.  Установяват се..

публикувано на 11.10.24 в 08:38

Новите лекари по дентална медицина полгат клетва на Античния театър

208 дипломанти от Факултета по дентална медицина на Медицинския университет в Пловдив полагат днес клетва.  Тържествена промоция на 49-тия си випуск лекари по дентална медицина е от 17 часа на сцената на Античния театър. 136 българи и 72 чужденци (от Великобритания, Италия, Кипър, Сирия, Турция, Украйна, Швеция, Ирландия и Северна..

публикувано на 11.10.24 в 06:18