Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 30 смолянски села изборите приключиха преди да са започнали

| обновено на 29.10.23 в 07:01


Над 94 хиляди са гласоподавателите в Смолянска област, според предварителните избирателни списъци. Те ще упражнят правото си на глас в 273 секциите в Смолянска област, като в това число влизат 9 подвижни секционни избирателни комисии. 

В 30 села в Смолянска област изборите приключиха преди да са започнали, защото кандидатът за кмет е само един. Сред тях е и общинския център Борино.

273 е общият брой на секциите в Смолянска област, като в това число влизат 9 подвижни секционни избирателни комисии. Те са по 1 в общините Баните, Девин, Доспат, Мадан и Рудозем и по две в общините Борино и Неделино и две комисии в болницата в Смолян и Мадан.  В 98 селища ще се проведе и избор за кмет на кметство. Според предварителните избирателни списъци, гласоподавателите са 94 661. Общо 43 са кандидатите за кмет в 10-те общини на областта.

Над 32 хиляди са избирателите в община Смолян, които ще избират между 8 кандидати за кмет на община, кандидати за кметове на 23 кметства и 14 листи за общински съветници. Смолянска област е една от най-бързо топящите се встраната, а едно от основните послания на бъдещите кметове е завръщане на младите хора в региона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Митрополит Николай оглави службата за Второ Възкресение в Пловдив

Днес в православните храмове има богослужения за така нареченото Второ Възкресение. На тях отново след отминалата нощ бяха прочетени текстове от Евангелието, свързани с възкресението на Божия син.  Митрополит Николай оглави  празничното богослужение по повод Възкресение Христово- Пасха в пловдивския храм „Света Марина“.  Сред присъстващите..

обновено на 05.05.24 в 15:57

Слънчеви и топли Великден и Гергьовден в Пловдив

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно.   В Източна България ще духа слаб североизточен вятър.  Максималните температури ще..

обновено на 05.05.24 в 14:15

Христос Воскресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Множество концерти за пловдивчани в празничните дни

С концерти на открито, музикални и танцови изпълнения продължава Великденската програма на община Пловдив.  На площад „Стефан Стамболов“ от 11 часа започва концертът „Великденски чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“.  След него в неделния ден ще видим и концерта на танцово студио към СКИС..

публикувано на 05.05.24 в 10:11