Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтече аудио на Титюков за търговия с гласове, той сезира прокуратурата

| обновено на 02.11.23 в 07:07

Скандален аудиозапис, за който се твърди, че е с гласа на зам.-кмета и лидер на „Кауза България“ Георги Титюков, бе разпратен до електронните пощи на пловдивски медии. В записа става дума за купуване на гласове от участници в коалицията „Съединени за Пловдив“.Имейлът, от който е изпратен аудиозаписът е от подател с името Жоро Колев. В писмото той пише, че записът е много показателен за това как се правят избори в Пловдив и допълва, че в него е записан Георги Титюков.

Според самия Титюков в случая става дума за компромат, като записа според него е дело на ChatGPT. На специален брифинг той обяви, че е подал сигнал до прокуратурата за измама, клевета и опит да се повлияе на балотажа в Пловдив.

Титюков е категоричен, че на записа със сигурност това не е неговият глас, а става дума за ChatGPT.

"Никога не съм правил такива неща, никога не съм говорил за такива неща", коментира пред журналисти Георги Титюков.Той добави, че се е консултирал и с наказателен адвокат и с IТ специалист. И двамата са били категорични, че може да става дума за имитатор или за чатбот.

По думите му това е и причината за шумовия фон на аудиозаписа, за да не се усеща накъсването на фразите. Според Титюков аудиото е фалшификат - измама, с която се опитват да се повлияе на балотажа в неделя. 

На въпрос на журналисти дали по време на разговорите с ГЕРБ е обсъждано колко заместник- кметски поста може да получи Коалиция "Съединени за Пловдив" Титюков отговори, че кмет на Пловдив все още не е избран и подобни разговори не са водени.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Европейска нощ на музеите за 20-ти пореден път

Тази година Европейската Нощ на музеите съвпада с Международния ден на музеите – 18 май. Европейската Нощ на музеите се организира за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години инициативата се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание...

обновено на 18.05.24 в 14:28

Засилени мерки за сигурност заради мача между смърфовете и "Левски" на "Лаута"

Заради футболния мач между „Локомотив“-Пловдив и „Левски“ на „Лаута“ полицията предприема мерки за обезпечаване на обществения ред. На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на стадиона публиката ще преминава през полицейска проверка, като задължително трябва да се представи документ за самоличност.  Деца до 14 години влизат..

обновено на 18.05.24 в 14:28

Младеж загина, след като колата му се преобърна на АМ "Тракия"

21-годишен младеж от Чирпан е загинал при катастрофата на 74-ия км на магистрала Тракия тази сутрин, съобщиха от МВР. Инцидентът стана в платното в посока Бургас около 09:30 часа. Младият мъж е пътувал сам в колата си "Фолксваген". По всяка вероятност той е изгубил контрол над автомобила, като той е преминал през мантинелата, през оградата, отстрани..

публикувано на 18.05.24 в 12:33

Карлово избира „Царица на розата“

Тазгодишната „Царица на розата“ в Карлово за първи път ще бъде избирана на открита сцена. Конкурсът за най-красива и атрактивна девойка от Розовата долина се организира традиционно в навечерието на Празника на розата, който тази година е насрочен за 25 май. Началото на спектакъла е от 17.30 ч. на централния площад „20 юли“, когато всички 12..

публикувано на 18.05.24 в 10:29

65 мил. лева очаква област Пазарджик по европроекти

Област Пазарджик е на второ място след Пловдив по изпълнени европроекти в Южен централен район, стана ясно по време на конференцията „Европа на Балканите. Общо бъдеще“, организирана от БТА. По оперативни програми са реализирани 1750 проекти на стойност 500 милиона лева. Към края на миналата година, община Пазарджик е реализирала 767 проекта на стойност..

публикувано на 18.05.24 в 09:27