Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес"...и моля, без пререждане

Ден ни дели от втория тур на местните избори. Изкушенията за мнозина, които кандидатстваха за общински съветници  приключиха, но въпросът КОЙ ще е кмет няма отговор за много общини, включително и Пловдив. Разговорите за политики, както обичат да казват политиците, не се получиха много, но пък избуяха други, като този КАК ще се гласува, на кого повече да не/вярваме - на химикала или на машините...Въпрос на интерес, на пари или обикновена неграмотност. Към това се добави и залогът, който местните избори се и очакваше да имат- как ще повлияят на "сглобката" и ще издържат ли болтовете, които и без това хлабаво държат държавното управление.

В утрото на 3 ноември ще чуем плановете на пловдивчани за идващия уикенд с въпроса смятат ли да включат и разходка до урните в него. Провери това в анкетата си Нанси Ченгелова.

Добавяме и анализ на историка и политически анализатор Светослав Живков.

В предаването следим още една кариера. Ще говорим с новия ректор на Медицинския университет в Пловдив.

За пътя на пациените с и без електронни рецепти и поредния апел на БЛС за паралелно изписване и на хартия ще разговаряме с д-р Николай Брънзалов.

Слушаме и днес д-р Енчо Енев, който тази седмица ни прави компания в "Дабро утро, ден!"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ с най-важните теми за седмицата

Първото утро на новата седмица посрещаме с важните теми за Пловдив, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Точно седем дни ни делят до извънредните парламентарни избори на 27 октомври – време не само за размисъл, но и за сериозна подготовка. Ще проверим как върви тя с разговори с председателите на двете районни избирателни комисии в..

обновено на 20.10.24 в 17:56
Пловдив

Клуб "Неделя" за хората и митовете

Днес в предаването ще ви срещнем с българския лондончанин - писателя Ангел Хаджипопгеоргиев, който ще представи новия си роман "Божествена трагедия". Говорим за митовете като литературна основа, тяхното волно преформатиране и боговете като начало или продукт на употреба. Във втората част ще ви срещнем с бележития пловдивчанин от Лонг Бийч Наско Вълев-..

публикувано на 20.10.24 в 12:50

Шоу програми и забавления в последния ден на „Пловдив Зоо Експо“

Днес е последният ден от най – мащабното изложение за домашни любимци и любители на животните в България „Пловдив Зоо Експо 2024“. То се провежда в Палата №3 на Международния панаир в Пловдив и събира хиляди посетители и специалисти в зоо-индустрията.  Според програмата на изложението неделята е денят за шоу програми, концерти и забавления...

обновено на 20.10.24 в 08:27

Ранно утро с "Шейкър"

Поредно октомврийско неделно утро споделяме заедно! В срещите които ни предстоят, се надявам да откриете по нещо интересно, полезно, но и приято, въпреки, че лятото е зад гърба ни. С избледняването на морския тен и умората от налегналите ни задачи след приключилия почивен сезон, започваме да забелязваме и щетите нанесени от жаркото слънце на..

публикувано на 19.10.24 в 16:05

Марин Йончев в "Добро утро, ден!"

Известният тенор Марин Йончев, който работи и живее в Женева, гостува тази седмица в рубриката ни „Добро утро, ден!“. Марин Йончев започва музикалната си кариера от родния Пловдив в най-ранна детска възраст, като едва на четири години той излиза на сцена. Талантът му е забелязан веднага, а това му носи множество награди. Пял е в Хора на..

обновено на 18.10.24 в 17:14