Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пристигнаха бюлетините за балотажите в Пловдивска област

886 800 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в Пловдивска област в неделя, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Те пристигнаха сутринта  под полицейска охрана от печатницата в Областна администрация и с протоколи веднага бяха предадени на представителите на Общинските избирателни комисии.

„Бюлетините са приблизително два пъти по-малко от първия тур, защото вече са избрани общинските съветници и предстоят само балотажи за кметове.  

„В две от общо 18-те общини на областта изборите приключиха още на първи тур - Община Кричим и Община Куклен. В общините Родопи, Раковски, Лъки и Садово има избрани кметове, което също допринася за по-малкия брой бюлетини“, обясни Георги Янев. 

Той допълни, че общият брой на секциите в областта е 906, което е с 115 по-малко от първия тур на изборите. Тогава те са били 1021, като от тях 34 са били подвижни. В град Пловдив  ще се гласува в 459 секции, 4 от тях ще бъдат с хартиени бюлетини, а останалите с машини.

По думите му машините ще пристигнат  утре като тяхното разпределение се организира от фирма "Сиела" и Областна дирекция на МВР - Пловдив, които ги съпровождат от логистичния център до секциите.


Галерия

Още от категорията

Близо една трета от избирателите на Карлово гласуват на балотажа

Спокойно протича денят на балотажа в община Карлово. До момента няма сериозни нарушения на вота. В 1 секция в град Карлово машина е дефектирала и са дадени указания гласуването да продължи на хартия.  Към 15.30 ч.избирателната активност в община Карлово на балотажа е 30,3%, като спрямо същото време на първи тур е била 39 %. До момента не са..

обновено на 05.11.23 в 20:31

Над 36% е активността на изборите в община Стамболийски

В община Стамболийски днес гласуват за общински кмет. За гласовете на избирателите се борят кандидатът на местната коалиция „Алтернатива на гражданите “ Петър Неделев, който получи 49,06% подкрепа на първия тур и настоящият кмет от ГЕРБ Георги Мараджиев с 41,09 подкрепа миналата неделя. Към 16 часа изборният процес протича нормално като активността..

публикувано на 05.11.23 в 15:46

Областният управител гласува за по-добро бъдеще на Пловдив

Областният управител Илия Зюмбилев гласува на втория тур на местните избори в Пловдив и призова гражданите от областта да излязат и да дадат своя вот. „Гласувайте и изберете кметове, които да работят за своите граждани, с апатия няма да постигнем по-добро бъдеще за нашите общини и населениместа“, заяви Зюмбилев, след като пусна своите бюлетини за кмет..

публикувано на 05.11.23 в 14:26

Бюлетините за балотажа пристигнаха в Пазарджик

Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори бяха доставени днес пред Областна администрация в Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на 12-те Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в София заедно с други изборни книжа и консумативи.  При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани..

публикувано на 02.11.23 в 14:49

455 секции в Пловдив готови за машинно гласуване (ако разрешат)

455 секции в Пловдив могат да осъществят машинно гласуване, съобщи секретарят на комисията Калоян Сухоруков. По думите му организацията тук е подготвена за всякакъв тип процедура на гласуването – машинна и с хартиен носител, останалото зависи от крайното решение на ЦИК.  „Каквото зависи от Общинската избирателна комисия, ние сме готови...

публикувано на 02.11.23 в 10:35