Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ниска активност от 3.9% в Пловдив към 11.00 ч.

| обновено на 05.11.23 в 13:42
Двойно по-ниска избирателна активност в Пловдив, в сравнение с първия тур на местните избори до момента  сочат данните на "Галъп" интернешънъл Болкан" и ОИК - Пловдив.   Според "Галъп" до 11.00 ч. са гласували 3.9% от пловдивчани. 

Данните за същия час на ОИК - Пловдив показват, че са гласували едва 3.86% от имащите право на глас.  Миналата неделя по същото време вота си са пуснали 7.24% от пловдивчани. 

Показателите се потвърждават и от наблюденията на репортерите на Радио Пловдив по различни токи в града.  Единици са гласували досега в   една от ромските махали на Пловдив - Шекера,  установи  наша проверка. 

Пред училищата с избирателните секции се наблюдават много хора, които обаче казват, че са тук заради хубавото слънчево време, но категорично нямат намерение да гласуват. По думите им, те са разочаровани от досегашния си опит като гласоподаватели и не виждат смисъл от гласуване. 

Ниска е избирателна активност и в пловдивския район „Тракия“, поне в предиобедните часове. Според членове на секционните комисии към 9.30 ч. са гласували съвсем малко от жителите на района.  

Още от сутринта пловдивчани започнаха с бавен темп втория тур на изборите за градоначалник и районни кметове. 

По данни на Галъп интернешънъл болкан", партньор на Българското национално радио в отразяването на местните избори, към 9.00 ч. избирателната активност в Пловдив е била 1.1%. 

В една избирателна секция в район Тракия – с номер 28 – машината е блокирала и изведена от процеса – съобщи за Радио Пловдив  говорителят на ОИК – Пловдив Калоян Сухоруков.  Така там гласуването ще продължи с хартиени бюлетини, добави той. 

Даниела Добрева в район "Тракия"  и  Димитър Владимиров  в Шекер махала  попитаха срещнатите гласоподаватели за техните впечатления  надяват ли се и какво може да промени бъдещата градска управа - отговорите им чуйте в звуковите файлове. 

По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

80 плочки от опасния америций са открити при операцията на ДАНС и МВР

На шест адреса и в автомобил в Пловдив, Карлово, Първенец и Калековец са открити общо 80 плочки  с размер 70/35/2,5 мм от опасния за здравето метал америций. Най-много са открити в автомобил в Пловдив - 44 броя, 35 са намерени във вила в Карлово и една плочка в частен дом в Първенец. Това стана ясно на брифинга по повод акцията на ДАНС и МВР в..

публикувано на 20.09.24 в 16:36

Пловдив кандидатства за 2 млн. за ремонт на стадион "Марица"

Община Пловдив да кандидатства с проект за финансиране изграждането и обновяването на стадион „Марица“ ще гласуват общинските съветници на следващата сесия на 26 септември. Администрацията ще внесе проектно предложение по Програмата за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост,..

публикувано на 20.09.24 в 16:08

Ангел Георгиев оглавява листата на "Възраждане" в Пловдив

Областният координатор  на Възраждане и депутат в три парламента Ангел Георгиев отново ще води листата на партията за Пловдив град.  На второ място е Емил Янков, който и сега е народен представител, трети е Чавдар Земярски. Той беше кандидат за кмет на община Раковски от за местния вот миналата година.  От партията регистрираха 19 членна листа в..

публикувано на 20.09.24 в 15:35

Полиция и жандармерия охраняват денонощно гроздобера

Съвместни екипи на полиция от Септември и пловдивски жандармеристи от началото на месеца охраняват лозовите масиви за кампанията по гроздобера в този регион.  Техни обособени групи патрулират в зоните на насажденията като осигуряват нормалното и спокойно протичане на кампанията и защита от кражби в землищата на градовете Септември, Белово, Ветрен,..

публикувано на 20.09.24 в 14:15

Голямо количество от радиоактивния метал америций е открито край Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжната прокуратура в Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност". Металът е изключително скъп и според източници на БНТ е открит и иззет от къща в Карлово. По време на операцията на агентите от ДАНС и спецполицаите от МВР са съдействали и..

обновено на 20.09.24 в 13:35