Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-много избиратели гласуваха до 16 ч. в Сопот, най-малко в Асеновград

Избирателната активност в Пловдивска област към 16 часа е близо 23%, а това са малко над 115 хиляди гласували. Балотажи се провеждат в 16 пловдивски общини, като в 12 изборът е за кмет на община, а в четири избират кметове на кметства – това са общините Лъки, Раковски, Родопи и Садово, които си избраха кметове на първи тур.

По – малко от една пета от жителите на Пловдивска област упражниха правото си на вот до 16 часа. От над 501 000 избиратели гласуваха едва 115 000. Отчетената избирателна активност по общини е между 24% и 39%.

От общините в областта, които избират кмет, най - висока е активността в Сопот – над 38%. Следват Хисаря и Брезово с повече от 37 на сто. Между 36 и 35% е активността в Стамболийски, Перущица, Съединение и Калояново. Най – слаба е активността в Асеновград – едва 24 на сто.

Най – активни на балотажа за кметове на кметства са гласоподавателите в община Лъки, където близо 76% са упражнили правто си на вот. На другия полюс са в община „Родопи“, там са гласували по – малко от една четвърт от избирателите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Влаковете за Карлово тръгват от Централна гара от 17 юни

Готова е реконструкцията на първите 4 челни коловози на Централна гара и това ще позволи движението на влакове между гарите Пловдив и Филипово. Очаква се това да стане следващата седмица, след като комисия обследва свършената работа, съобщи за Радио Пловдив инж. Гошо Къчков, началник на Железопътна секция - Пловдив. Така пътниците за Карлово и..

публикувано на 13.06.24 в 13:56

Автобусите 12, 26 и 29 възстановят маршрута си от събота

Автобусните линии №12, 26 и 29 от градския транспорт в Пловдив  възстановяват маршрута си по общинската транспортна схема от 15 юни (събота), информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Това става възможно, след като приключиха строително-монтажните работи на кръстовището между бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“ и..

публикувано на 13.06.24 в 13:43

Арестуваха две жени, потрошили имущество на съсед

Две жени от карловското село Христо Даново са задържани за увреждане на чуждо имущество. От пловдивската полиция уточняват, че по-рано разразил се скандал с техен съсед прераснал в саморазправа.  В яда си двете жени счупили 2 телевизора и стъклата на 3 прозореца на къщата на своя комшия. Жените са отведени за 1 денонощие в карловската полиция...

публикувано на 13.06.24 в 12:04

Започна кампанията за прием в Пловдивския университет

Вече започна записването за кандидатстудентската кампания в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“,  съобщиха от висшето училище. За кандидатите, които ще полагат изпити, записването продължава до 20 юни, включително в събота и неделя в Спортната зала на бул. "България". За някои специалности Физико-технологичния факултет  ще се приемат..

публикувано на 13.06.24 в 11:25

Шофьор кара в насрещното платно край Пазарджик

Нова опасна ситуация на пътя – шофьор кара с висока скорост в насрещното платно, в района на Пазарджик. За нея стана ясно от публикация в социалната мрежа Facebook. Това за пореден път възмути гражданите. "Не зная колко трябва да си видиотен, за да не разбираш,  че карайки в насрещното плътно, в дясно, се движиш срещу най-бързите участници в..

публикувано на 13.06.24 в 09:26