Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Белишки обжалва балотажа в Панагюрище

Община Панагюрище
Снимка: БГНЕС

Новият кмет на Панагюрище е независимият Желязко Гагов, показват окончателните резултати. Досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки загуби само с 28 гласа. До късно снощи резултатите на двамата кандидати бяха почти по равно. Голямата подкрепа за Желязко Гагов дойде от родното му село Попинци.

Досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки ще обжалва изборните резултати от балотажа, след като загуби от Желязко Гагов само с 28 гласа. Според Белишки, има фрапиращи разминавания в изборните протоколи, които компрометират вота.

"В протоколите има разминаване между броя положени падписи на хора, които са гласували и броя отчетени бюлетини. На- фрапантният случай е този в село Баня. Там по положени подписи са гласували 346 човека, а броят на описаните в него бюлетини е 289. 56 бюлетини липсват. В същата секция на първия тур аз съм имал точно 55 гласа повече, а сега 56 гласа просто са се изпарили. В тази секция, забележете, няма нито една невалидна бюлетина. Логично е при 28 гласа разлика да оспорвам резултата при положение, че само в една от секциите има разминаване с 56 гласа.", казва Никола Белишки.

Балотажът загуби и досегашният кмет на община Белово Костадин Варев от СДС. Новият кмет е Стойко Стефанов, който печели с 0,37% пред Варев. Разликата между тях е 18 гласа.

В Брацигово втори мандат печели Надежда Казакова от ГЕРБ. С 54,68% тя изпревари Мария Медарова от "Движение нашият град", която получава 44,55%.

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Храбрино протестира срещу изграждане на кариера до селото

Жители на село Храбрино в община „Родопи“ започнаха протестна подписка против инвестиционното намерение за изграждане на кариера за добив на гнайсошисти в местността "Бунилото". Бъдещата кариера ще бъде на площ от почти 100 дка, като се предвижда тоталното изсичане на над 50 дка гори, които са държавна, общинска и частна собственост...

публикувано на 18.06.24 в 13:39

Нелегална работилница за цигари разкри полицията в Пловдив

Пловдивски криминалисти от отдел „Икономическа полиция“ разкриха поредната нелегална работилница за преработка на тютюн за производство на контрабандни цигари.  В специално пригодено помещение в частен имот в район „Северен“ на 50-годишен пловдивчанин са открити голямо количество пакети със суровина и машина за обработката и.  Иззети са множество..

публикувано на 18.06.24 в 13:20

Няма данни за щети и пострадали след земетресението в Пловдивско

Няма данни за материални щети и пострадали след снощното земетресение, което бе регистрирано в района на Пловдив и Асеновград със степен 4,3 по Рихтер. Трусът бе усетен в 20,24 ч. вечерта. „ Всички го усетихме земетресението, беше силно, леко страшно. Правя обход на селото и разговарям с жителите. Никой не споменава за щети..

обновено на 18.06.24 в 13:12

Панагюрското съкровище принадлежи на Пловдив, но мястото му е в НИМ

Панагюрското златно съкровище е национална ценност и за мен националната ценност е средство, което трябва да бъде презентирано пред света.  Това е причината да смятам, че мястото му е в Националния исторически музей, заяви в телевизионно интервю  служебният министър на културата Найден Тодоров. В четвъртък Общинският съвет в Пловдив ще решава дали да..

обновено на 18.06.24 в 13:12
УМБАЛ Пловдив

Дете от Смолянско е с опасност за живота след катастрофа

3-годишно дете е настанено в УМБАЛ – Пловдив с тежка черепна травма и опасност за живота след катастрофа на пътя в маданското село Ловци. По данни на полицията в Смолян 31-годишна жена от селото загубила контрола над лекия си автомобил "Ситроен С3“. Колата излязла извън пътя, преминала през стръмен склон и спряла. На задната седалка пътували..

публикувано на 18.06.24 в 13:06