Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има много предизвикателства пред Костадин Димитров

Пред новия кмет на Пловдив има страшно много предизвикателства. Дано Костадин Димитров намери силите и уменията да отговори подобаващо. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Руси Чернев, бивш главен редактор на вестник „Марица“ и участник в кметската надпревара в града на първи тур.

„Първо, ще трябва да си подреди приоритетите. Ако съм на негово място, бих се замислил – как община, в която няма нормални рейсове и тротоари, а в общинските болници няма педиатри, строи стадиони и зали за стотици милиони левове? За него ще е много необходимо бързо да завърши ремонтите, трудните, които вървят в момента. За някои от тях ще трябва да търси финансиране. Най-големите капани са заложени именно в тези  проекти – пробив под Централна гара и в работата по Южен обходен колектор, който спъва и завършването на транспортен възел „Модър-Царевец“, заяви Чернев.

Той смята, че още в следващите дни, когато ще станат ясни заместниците на Костадин Димитров в Община Пловдив, ще си проличи какво ще бъде управлението на града.

„Ако при формирането на екипа от заместник-кметове, видим имена като Розалин Петков, Иван Стоянов, Димитър Колев, Пламен Панов, тогава всичко ще е ясно. Според мен, именно Иван Тотев ще дърпа конците в Община Пловдив през следващите четири години. А мнозинството е ясно и то е – ГЕРБ, „Съединени за Пловдив“, ДПС и „Браво, Пловдив“, каза още Чернев.

Той обяви и причините да не успее на местния вот.

„Явно не съм подходящ за политик, защото говоря само истината. Второ, като цяло, българите не обичат журналистите и може би имат основание затова. Третото е, че хората уж искат промяна, но гласуват за познатото, макар да не го харесват много“, каза още Чернев.

Цялото интервю с Руси Чернев можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Погребението на Фердинанд у нас е исторически справедливо

Напълно закономерно, въпреки известното закъснение, е връщането на тленните останки на цар Фердинанд в България. Така смята историкът от ПУ „Паисий Хилендарски“ доц. Тодор Радев. Той коментира нееднозначните оценките за неговото управление, свързано със абдикацията му след трите национални катастрофи. Но те, казва историкът, са..

обновено на 28.05.24 в 16:54
проф. Христо Матанов

Борбата за църковна власт продължава, но става потайна

Професор Христо Матанов коментира в програма "Ден след ден" избора на епископ Арсений за Сливенски митрополит и битката за патриаршеския пост. Според него синодът може да избере вече патриарх, защото е попълнен след избора на Сливенския митрополит. Той е категоричен обаче, че с този избор  митрополит Николай има още един глас в своя полза в битката..

публикувано на 28.05.24 в 16:12

Трябва засилен контрол при въвеждането на еврото у нас

В столицата се провежда конференция на тема "Въвеждане на еврото - рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия", която се организира от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) заедно с Българо-хърватския бизнес клуб.  "Целта на конференцията е да се сподели опитът на Хърватия при въвеждането на еврото у нас. Ще има участие на хърватски и..

публикувано на 28.05.24 в 09:59

По международните стандарти сме за тройка на матурата по БЕЛ

50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език. Това показва анализът след края на инициативата, в която участваха предимно младежи, но и хора от всякакви възрасти. „Средният..

публикувано на 28.05.24 в 09:46

Николай Пловдивски уверено върви към патриаршеския пост

Eдин определен кръг в Св. Синод, представляван от пловдивския митрополит Николай диктува живота в църквата, смята журналистът и историкът Горан Благоев по повод избора на епископ Арсений за Сливенски митрополит. Той припомни, че само и само да стане Арсений, бяха касирани предните избори за Сливенска епархия, което прави изборът му предизвестен...

публикувано на 27.05.24 в 15:17