Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подменят светофара на фатално кръстовище в центъра

Подменят светофара на кръстовището между бул. „Цар Борис Обединител“ и ул. Граф Игнатиев, където при тежката катастрофа между два мерцедеса преди две седмици загина младеж. 

Патрули на "Пътна полиция" ще регулират движението по време на смяната на светофара, но шофьорите да се движат с повишено внимание в този участък, предупредиха от областната дирекция на МВР. 

Припомняме, че около полунощ на 26 октомври на това кръстовище стана тежка катастрофа, при която два мерцедеса се удариха след отнемане на предимство. Тогава единият от тях не е спрял на знака "Стоп" и това е довело до фаталният сблъсък. 

При инцидента пострадаха младежи и от двете коли. Оказа се, че 18-годишният шофьор на едната е единия мерцедес е получил шофьорска  книжка едва от  две седмици. Той бе сред тежко ранените, но неговият също млад приятел почина в болницата, а неговите близки дариха органите му за трансплантация. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Втори опит за избор на нов митрополит на Сливенската епархия

Епархийски събор се провежда днес в Сливенската епархия за избор на нов митрополит. Това е втори опит  след касирането на избора през февруари.  42-ма епархийски избиратели ще гласуват за своя фаворит  между шест достоизбираеми епископи . Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Йеротей.  Кандидатите , одобрени от Светия синод,..

обновено на 19.05.24 в 09:44

"Царица на розата" в Карлово е 16-годишната Анна-Мария Враджева

Анна-Мария Враджева стана „Царица на розата - Карлово 2024 година“.  Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета.  За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.  Анна-Мария е на 16 години от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Новата "Царица на розата" получи от кмета..

публикувано на 19.05.24 в 09:42

Дъждовна, но топла неделя, в Пловдив до 25°

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в..

публикувано на 19.05.24 в 09:17

Европейска нощ на музеите за 20-ти пореден път

Тази година Европейската Нощ на музеите съвпада с Международния ден на музеите – 18 май. Европейската Нощ на музеите се организира за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години инициативата се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание...

обновено на 18.05.24 в 14:28

Засилени мерки за сигурност заради мача между смърфовете и "Левски" на "Лаута"

Заради футболния мач между „Локомотив“-Пловдив и „Левски“ на „Лаута“ полицията предприема мерки за обезпечаване на обществения ред. На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на стадиона публиката ще преминава през полицейска проверка, като задължително трябва да се представи документ за самоличност.  Деца до 14 години влизат..

обновено на 18.05.24 в 14:28