Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Целта на футболния скандал е да "сготвят" Боби Михайлов

| обновено на 14.11.23 в 15:49

На 14-ти ноември  въпросителните около мача на националите ни с Унгария, в което пловдивската община имаше решаващо значение и подреждането на новата местна власт започнаха да падат.

След  обиколка по стадионите в Пловдив и Кърджали и отправени заплахи към българския футбол стана ясно, че мачът ще се играе на националния стадион „Васил Левски“.

За дузпите и автоголовете, които БФС, общините и държавата си вкараха пред очите на Европа  питаме спортния журналист Едуард Папазян.

Защо бе спретнат този скандал пред цяла Европа и откъде изобщо тръгна той?

Първото писмо по случая е от СДВР и второто писмо е от УЕФА. Това е коректният начин да се посочи първопричината.  Със сигурност има сили, които не искат да виждат Боби Михайлов начело на БФС. Просто искат да го „сготвят“ – коментира Едуард Папазян.

Има проблем със сигурността и МВР е напълно наясно с това – като се струпат няколко агитки плюс унгарската. Затова и бе решено мачът да се играе без публика.

След това започна въртележката с писмата, включително и към Пловдив. Защо да може да се играе мач между „Ботев“ и Локомотив, пловдивски отбори, а този мач – България / Унгария да  не може?  Има сценарий – някакви хора използват един и същи модел, за да предизвикат безредици.

Ако се играеше в София, щяха да се струпат агитките на „Левски“ и ЦСКА, и щеше да има безредици. В Пловдив нямаше да е същото, все пак. Пък и е решено срещата да се играе без публика – смята известният спортен журналист.

Сега, с последното решение мачът отново да се състои на стадион „В. Левски“ в столицата, ексцесии със сигурност ще има. Вероятно и протести ще се проведат, но все пак не на стадиона, а по-скоро край него. Ще има провокации, това е планирана акция. Единствената надежда е полицията да се справи - убеден е Едуард Папазян. 

Пролбеми и трагедии е имало и ще има, въпросът е да не се допуснат сега.

А  моменталната оставка на Боби Михайлов няма да доведе до нищо - категоричен е Папазян. 

Ще има ли санкции за България заради този скандал?

Вероятно,  след като проблемът по този начин все пак бе решен, такива няма да има. Зависи и от това, дали Унгария ще предяви някакви претенции заради логистичните неуредици, които се създават за тях с път, транспорт и настаняване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Даниел Смилов

Очаква се кабинет между ГЕРБ и ДПС с подкрепата на ИТН

Какво можем да очакваме от започналите днес разговори за кабинет? По темата в програма "Ден след ден" - разговор с политолога доц. Даниел Смилов , програмен директор на Центъра за либерални стратегии. Доц. Смилов посочи в анализа си, че очаква управление на ГЕРБ с ДПС, защото те имат желание да направят кабинет.  "Едва ли са необходими такива..

обновено на 17.06.24 в 16:31

Пловдив отново си иска Панагюрското златно съкровище

Пловдив отново настоява Панагюрското златно съкровище да остане в Регионален археологически музей в града. На сесията на Общинския съвет в града ще се гледа предложението на групата общински съветници от „Браво Пловдив“, с което те предлагат да се гласува специална декларация, за да не се допусне подписване на нов договор, подобен но доскоро..

публикувано на 17.06.24 в 15:42

Липсата на кредитна оценка на Пловдив е сваляне на доверието

Спирането на кредитната оценка на Пловдив от агенцията Стандарт енд Пуърс означава сваляне на доверието към общината. Това заяви Николай Гюров, общински съветник от групата на ПП-ДБ и областен координатор за Пловдив на Продължаваме промяната. Кредитният рейтинг на града е спрян заради липсата на достатъчно предоставена информация от..

публикувано на 17.06.24 в 10:21

УМБАЛ “Свети Георги” с безплатни прегледи за туберкулоза

УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив участва в кампанията „Седмица на отворените врати” и организира безплатни прегледи за диагностика и лечение на туберкулоза. Инициативата ще се проведе от 17 до 21 юни от 08:00 до 13:00 часа в Отделението по фтизиатрия, което се намира до Клиниката по инфекциозни болести на лечебното заведение. Кампанията е..

обновено на 17.06.24 в 08:18

Стефка Тотева в "Добро утро,ден!"

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува поетесата и журналист Стефка Тотева. Повече от 29 години тя е била част от екипа на Радио Пловдив, водещ на сутрешния блок, съдебен и криминален репортер.   Стефка е автор на четири поетични книги, а неотдавна представи и петата си книга „Криминалтанго“ с репортерски разкази, изповеди и истории...

обновено на 15.06.24 в 08:07