Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на "Ботев": Не е имало бой между агитките!

"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и Обединени фракции "BULTRAS" излязоха с официално становище  по снощните протести срещу ръководството на БФС в София. Те отхвърлиха твърденията, че пловдивчани са сред подстрекателите за баталните сцени, както и че е имало напрежение и бой между агитките на враждуващите отбори. 

Те нарекоха действията на СДВР "непровокиран произвол и избиване на комплекси". По- рано днес Столичната дирекция на МВР съобщи, че  издирва виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, варненски и пловдивски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани. 

Ето и цялото официално изявление:

Уважаеми граждани,

Клубът на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции "BULTRAS" изразяват своето крайно огорчение и категорична непримиримост към пълната неадекватност на служителите на СДВР и на всички, свързани с БФС, довела до изключително неприятни сцени във вчерашната вечер. Бихме искали да изтъкнем, че удобната за всички информация за вътрешни сблъсъци между феновете на различни отбори на протеста снощи категорично не отговаря на истината - напрежение между феновете не е имало.

За пореден път след несвършена работа, непровокиран произвол и избиване на комплекси, ставаме свидетели на преекспониране на събитията от страна на МВР. Над 1500 „служители на реда“ не само не успяха да опазят "500"-те човека (според осъдения на двугодишен затвор Лечков), а подложиха както тях, така и случайни минувачи, дори и излъчващи на живо в ефир журналисти на неоправдана репресия.
Всичко организирано като реакция от МВР – водни оръдия, спрейове, бой с палки, нахлуване в заведения, принудително отвеждане на мирни граждани, които дори не са участвали в протеста се случва пред очите и в присъствието включително на малки деца, заведени на "мирен протест" от родителите си.

Неадекватните обяснения на ръководните кадри в МВР, опитвайки се да припишат вината на всички нас, които сме явно единствените на които им пука за българския футбол, са голословни и до момента си остават само думи - За съжаление удобно разпространени по всички медии. Те обаче не могат и няма да могат да спрат стотиците видеа, показващи истинските нарушители на правила и морал.

ИСТИНАТА Е ЕДНА – отговорни за събитията на 16.11.2023г. са единствено и само ръководните кадри на МВР, които послушно охраняваха „шепата мерзавци“, подиграваща се с българския футбол вече прекалено дълго време. Удобно е феновете да са виновни, за да гарантират комфорт още малко време. Не забравяйте обаче, че обединени сме по-силни от всякога и ще продължим да се борим заедно за играта, която обичаме и за бъдещето на българския футбол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Загубихме голямо име! Починал е Божидар Статев!

"Небето заблестя по-ярко с още една звезда! Почивай в мир, Божидар Статев!", пише на неговия фейсбук профил. Статев е известен пловдивски спортен журналист и волейболист. Завършил е Механотехникума в Пловдив и СУ "Свети Климент Охридски" - специалност "Българска филология".  Дългогодишен състезател е на "Локомотив" (Пд) и националния отбор на България...

публикувано на 21.05.24 в 18:04

Ботев (Пловдив) се похвали с четирима юношески национали

Четирима юноши на Ботев (Пловдив) бяха повикани за националния отбор на България до 19-годишна възраст. Силните игри на Димитър Папазов, Ивайло Видев, Велиян Видолов и Димитър Диклиев не останаха незабелязани от треньора на тима Йордан Петков. Четиримата ще се включат в лагера на България U19 от 3 до 10 юни в Румъния, където националният тим ще изиграе..

публикувано на 21.05.24 в 17:54

Славия победи с 3:1 Ботев (Пловдив)

Славия победи с 3:1 у дома носителя на купата на България за 2024 година Ботев (Пловдив) в двубой от 34-ия кръг в Първа лига. Успехът на "белите" запази интригата за спечелване на седмото място в класирането, даващо право на участие в бараж за Лигата на конференциите. Славия постигна победата въпреки, че игра повече от полувреме с човек по-малко. Още..

публикувано на 21.05.24 в 09:28

БФС със солидна глоба за Локомотив

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви глобите и наказанията след 33-ия кръг на efbet Лига.  ЦСКА и Локомотив Пловдив ще плащат най-големите глоби от по 4300 лева. Левски е глобен с 3300.  Решения  -  2 0 . 05 .2024 г. 33-ти кръг ППЛ С предупреждения – 25 състезатели Със спиране от състезателни   права..

публикувано на 20.05.24 в 18:05

Крумовград ще играе в ''Коматево'' и през следващия сезон

ФК Крумовград е постигнал разбирателство с ръководството на Ботев (Пловдив) и през следващия сезон отборът отново ще домакинства на базата на „канарчетата“ в квартал Коматево. „Скъпи крумовградчани, Радостни сме да ви съобщим, че през следващия състезателен сезон нашият отбор отново ще играе домакинските си срещи на спортен комплекс „Никола Щерев –..

публикувано на 20.05.24 в 17:58