Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха 7-те зам.- председатели на Общинският съвет в Пловдив

| обновено на 23.11.23 в 11:55

Седем заместник-председатели на Общинския съвет в Пловдив бяха избрани на второто заседание на местния парламент, като всяка политическа група има по един. Това са Радослава Ташкова от ГЕРБ, Добромира Костова от ПП-ДБ, Стефан Послийски от „Съединени за Пловдив“, Савина Петкова от „Браво Пловдив“, Елена Грозданова от „Възраждане“, Илия Гатев от „БСП за България“, Димитър Арнаудов от „Има такъв народ“.

Преди това трима общински съветници положиха клетва. Александър Ракшиев и Илия Гатев отсъстваха от първото тържествено заседание, а Веселин Маневски заема мястото на Иван Стоянов, който бе избран за заместник-кмет. 


Заседението започна с изказвания на председателите на част от политическите партии.Първи взе думата Йордан Илиев от ГЕРБ, който благодари на пловдивчани за гласуваното доверие. „Надявам се политическите страсти да са зад гърба ни, а мисълта за Пловдив да е наш приоритет. Да работим за това, да бъдем културна столица на България и Европа, да подобрим услугите, да надградим зелената система, с грижа за всеки район, всеки квартал, всяка улица“, каза Илиев. 

Председателят на групата на ПП-ДБ Николай Гюров, който подчерта, че началото на това управление на Пловдив е белязано с жълт картон, тъй като голяма част от пловдивчани не са гласували. „Ниското доверие може да бъде излекувано единствено чрез реални усилия за реформи и прозрачно управление.

Това означава да се фокусираме върху решаване на градските проблеми, а не да ги задърлбочаваме“, подчерта Гюров. Той подчерта, че групата на ПП-ДБ ще бъде ясна опозиция на управлението. „Защото нашата политическа оценка е, че ГЕРБ са опасни за града. Ще следим за всяка нередност и ще я изричаме на висок глас“, категоричен беше Гюров. ПП-ДБ ще настоява за децентрализация на финансите от Община Пловдив към районните кметства. 

 Калин Милчев от групата на „БСП за България“ подчерта, че столетницата има нова група, тъй като в предходния местен парламент тя не е била политически представена.

 „Обикновеният човек, децата, устойчивото развитие на града, зелената система, транспорта, грижата на хората в неравностойно положение, са нашите разбирания за грижа“, каза Калин Милчев, който е председател на групата на „БСП за България“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Валежите спират, но остава хладно и ветровито

Днес в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва.  Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните райони до 18-20° в..

публикувано на 30.09.24 в 07:27

УХТ провежда форум за идеите на млади учени

Университетът по хранителни технологии в Пловдив  е домакин на кръгла маса за млади учени по проекта "Инкубатор на млади таланти".  Събитието се организира от Сдружение "Асоциация на младите учени" и е финансирано по европейската програма "Еразъм+". Представители от бизнеса, образованието, администрацията, научните организации и..

публикувано на 30.09.24 в 06:57

Мъж с трансплантирано сърце се разходи с кардиолога си в Смолян

Димитър Костов, който от една година живее с трансплантирано сърце, се включи в инициативата днес „Разходи се с кардиолога си в Смолян“. В световния ден на сърцето десетки смолянчани преминаха през информационния пункт в центъра на града, консултирайки се с кардиолози от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Смолян и се присъединиха..

публикувано на 29.09.24 в 16:33

Вятърът събори голямо рекламно пано в Северната индустриална зона

Въвежда се ограничение на движението на надлеза до бившия завод "Ален мак", в посока Труд. Причината е премахване на голямо винилно рекламно пано от фасадата на сградата, което се е скъсало от вятъра.  До приключване на работата на екипите на пожарната, автомобили ще се пропускат само в лявата лента. От ОД на МВР апелират шофьорите  да преминават..

публикувано на 29.09.24 в 16:13

Протест за градски автобуси от Труд до Пловдив блокира трафика за Карлово

Жители на село Труд блокираха пътя за Карлово в отсечката от центъра на селото до кръговото движение за село Строево. Протестът им е срещу липсата на удобен и устойчив автобусен транспорт до Пловдив. Те настояват за възстановяването на автобусната линия № 1, която преди повече от 10 години бе спряна, а оттогава единствената им връзка е маршрутка № 5...

публикувано на 29.09.24 в 13:26