Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция на ГДБОП в DCC спря интернета и телевизията на абонатите

Днешната акция на полиция и прокуратура в офисите на кабелната компания за телевизия и интернет ДСС в Пловдив прекъсна сигнала за абонатите в целия град. 

 Районна прокуратура - Пловдив образува досъдебно производство, разследването по което се извършва от ГДБОП за незаконно предаване на телевизионни програми без съгласието на носителите на овторските права.  

Днес разследващите  са  обискирали служебните  помещения на компанията в Пловдив с разрешение на Районния съд.  Иззета е специализирана техника за транслациите на телевизионен и интернет сигнал, което е довело до пълното му прекъсване за всички абонати  на  ДСС. 

 В хода на разследването е установено, че техниката е използвана за незаконно ретранслиране на телевизионни програми, чужд обект на авторско право без разрешение. Действията по разследването продължават. 

На 23 юни тази година отново имаше акция в офисите на DCC заради незаконно разпространение на съдържание:


По публикацията работи: Неда Велкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха 16- годишен, ограбил и контузил възрастен мъж

Полицията в Пазарджик задържа криминално проявен тийнейджър, ограбил възрастен мъж. Пенсионерът бил нападнат в покрайнините на областния град.  Непознат младеж съборил на земята 76-годишния мъж и отмъкнал чантата му. В нея ограбеният носил само лични и медицински документи.  В резултат на блъскането ощетеният счупил крака си и бил настанен в..

публикувано на 15.05.24 в 13:14

Жилищното саниране в Пазарджик забуксува заради липса на пари

Процедурата по безвъзмездното саниране на жилищните блокове и одобрените обществени сгради в Пазарджик буксува. Причина за това са политическите трусове в страната, обяви на пресконференция заместник-кметът Любомир Гечев. Планираното финансиране не може да достигне до общините, заради неприети законови нормативи. При последното класиране за..

публикувано на 15.05.24 в 11:25

„Космическа сеизмология“ в Природонаучния музей в Пловдив

Известният българския геофизик проф. Бойко Рангелов ще изнесе тази вечер в Пловдив публична лекция на тема „Космическата сеизмология“. Проявата ще бъде в зала „Планетариум“ на Природонаучния музейот 18 часа, входът е свободен. Специалистът сеизмолог, който е завършил и приложна математика, ще разкаже за изследванията на космическите и сеизмичните..

обновено на 15.05.24 в 11:14

20 години Философско-исторически факултет на Пловдивския университет

С редица прояви в продължение на три дни Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ отбелязва своя 20-годишен юбилей. Честванията започват днес с международна научна конференция на тема: „Хуманитарното и социалното познание – разкази и хоризонти“. Откриването е от 14 часа в 6-а аудитория на Ректората с..

обновено на 15.05.24 в 06:29

Военният министър се среща с ученици в Пазарджик

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще се запознае с изследователската дейност на учениците от Професионална гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик, посветена на историята на 27-ми пехотен Чепински полк. По покана от директора на гимназията Иванка Ваклинова военният министър ще присъства на откриването на училищен кът и представянето на..

обновено на 15.05.24 в 06:29