Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха Манита Вартан за благотворителните й каузи

Носителката на титлата „Мисис Европа" прие да бъде лице на кампанията „Цигулка за талант“

Управителят на област Пловдив Илия Зюмбилев отличи с почетен плакет Манита Вартан за нейния принос за популяризирането на Пловдив и България по света.

„За мен е огромно удоволствие да удостоя с тази награда носителката на престижната титла „Мисис Европа“, която преди титлите прие в сърцето си благотворителността и реализира множество благотворителни каузи в подкрепа на деца и хора в неравностойно положение. Не можем да не бъдем горди и с факта, че една пловдивчанка покори първо България, после и Европа със своя ум и красота“. Това заяви областният управител по време на церемонията по награждаването, която се състоя в залата на областна администрация в присъствието на целия екип.

„Развълнувана съм, защото това е първото отличие, което получавам от институциите за дългогодишната ми благотворителна дейност. Искам да споделя, че хората в неравностойно положение се нуждаят понякога не само от финансова подкрепа, а от човешка топлина и разбиране, за да могат да реализират или да продължат живота си напред“, сподели Манита Вартан. 

Тя разказа пред екипа за трудностите и предизвикателствата, през които е преминала по време подготовката за европейския конкурс. „Беше много важно да бъда на ниво – защото журито не оценява кандидатките само по красота, а се оценява и тяхната обществена дейност и представянето на съответните държави. Аз не застанах със своето име на този конкурс, а с името на България и съм горда от това!“, сподели „Мисис Европа“. По думите й тя е истински представител на космополитния и древен Пловдив, в който от векове живеят представители на различни етноси. Самата тя носи в себе си духа и харизмата на два народа – българският и арменският.

„Бих искал да благодаря на Манита Вартан за това, че прие да бъде лице на една нова благотворителна кауза, която днес стартираме под моя патронаж – „Цигулка за талант“. Надяваме се заедно до Коледа да съберем средства на една изключително надарено дете от пловдивското музикално училище, за да му бъде закупен професионален инструмент за неговата подготовка“, съобщи още д-р Зюмбилев. Той обясни, че предстои да се даде допълнителна информация за дарителската акция и сметка.

Манита подчерта, че приема с радост тази поредна кампания, защото тя съвпада изцяло с личната й кауза, посветена на работата с талантливи деца от всички националности в България. През последната година журира много конкурси за таланти и за красота на международната сцена - Париж, Атина, Варшава, Барселона. Обича благотворителността и тя е част от живота й много преди да стане „Мисис България“. Тази пролет се погрижи за цялостната визия на абитуриентки в неравностойно положение. Организирала е десетки акции за събиране на помощи и средства за нуждаещи се, посещавам сираци и старчески домове.


Галерия

Още от категорията

Любозар Фратев получи отличието „Почетен гражданин на Пловдив”

Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието „ Почетен гражданин на град Пловдив“ на инж. Любозар Фратев на днешното заседание.  Общинският съвет удостои Фратев с почетното отличие за изключителния му принос в областта на обществения и културен живот на Пловдив и грижа за неговите граждани. Като част от церемонията на инж. Фратев..

публикувано на 29.02.24 в 14:46

След 3 години ремонт Планетариумът в Смолян отвори отново

Обновеният след ремонт и доставка на модерно оборудване планетариум в Смолян днес отново отвори врати. С водосвет, отслужен от отец Запрян Шиков, и тържествена церемония бе открита астрономическата институция в града. Над 4 млн. лв. са вложени в обновяването на Планетариума, извършено по проект с европейско финансиране.  Смолянският планетариум е едно..

публикувано на 29.02.24 в 14:33

Пловдив подкрепи хората с редки болести

5% или около 400 000 души страдат от редки заболявания в България. У нас са регистрирани едва 200 редки болести, като заради липсващи регистри е трудно да се установи реалният брой на пациентите с такива диагнози.  През последния ден на месец февруари в Пловдив беше отбелязан Международният ден на редките болести. Под звуците..

публикувано на 29.02.24 в 14:15

Пловдивските съветници прегласуваха решението си и си увеличиха заплатите

С пълно единодушие от 50 гласа и без дебат общинските съветници прегласуваха върнатото от областния управител Илия Зюмбилев решение за увеличение на заплатите им до 3080 лева.  В началото на гласуването председателят на Общинския съве Атанас Узунов припомни, че по закон местният парламент има три възможности - да отмени, измени или приеме..

обновено на 29.02.24 в 13:04

Пловдив посреща националния празник с над 400 нови знамена

С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник 3 март – Ден на Освобождението на България от османско владичество. Те са монтирани от екип на общинското предприятие „Чистота“ по електрическите стълбове на шест от входно-изходните артерии на града – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева..

обновено на 29.02.24 в 13:04