Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От шестия опит в Пазарджик избраха председател на Общинския съвет

Новият председател на ОбС Пазарджик Найден Шопов от ГЕРБ и Таня Колчакова-Янева, която бе номинирана от ПП-ДБ

Найден Шопов от ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Пазарджик. Процедурата по избора му се повтори шест пъти, докато събере необходимото мнозинство гласове. 

При днешното гласуване имаше общо 40 бюлетини, като 5 от тях се оказаха невалидни. Найден Шопов от ГЕРБ получи 23 гласа, а Таня Колчакова -Янева от ПП-ДБ получи 12 гласа.

След избора Найден Шопов благодари както на тези, които са гласували, така и на тези, които не са. Той отбеляза, че математически победата е за него, но победителите са двама - той и опонентката му:

Устояхме на всички тези гласувания, които показаха, че в нашия общински съвет ще има много разнородни мнения и ние трябва  да ги преодоляваме, за да можем да поставим заедно началото на едно мъдро управление на Пазарджик, каза Шопов

Таня Колакова-Янева също благодари на гласувалите:  

Благодаря на всички, които гласуваха не с празна бюлетина и не с два хикса. Политиката се прави от хора и хората определят правилата, а не политиката да им налага матрица, каза Янева.  

Първото редовно заседание за Общинския съвет в Пазарджик  с избран вече председател ще се проведе на 14 декември, четвъртък, от 14 часа. 

До края на следващата седмица сформираната комисия за Правилника за работа на Общинския съвет трябва да е готова с неговото изработване.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Аптеките протестират срещу промените за отпускане на лекарства

Аптеките от различните области в страната затварят за два часа, от 14 до 16 часа,  в знак на протест срещу  измененията в наредбата за начина на отпускане на лекарства по Здравна каса, които се намаляват плащанията за изпълнение на такива рецепти.  Според представителите на бранша промените ще доведат  до значителни затруднения за фармацевтите и..

публикувано на 03.07.24 в 07:45

Продължават слабите трусове в района на Асеновград

Земетресение с магнитуд 2.6 е регистрирано тази нощ до Куклен.  Събитието е от 1:40 часа с епицентър на 5 км от Асеновград и на 15 км от Пловдив, съобщиха от  Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география - БАН. В 5:06 часа на същото място е отчетен и още по-слаб трус с магнитуд 2.0...

публикувано на 03.07.24 в 06:25

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 02.07.24 в 20:12

Аптеките в Пловдив излизат на протест, няма да работят 2 два часа

Аптеките от областите Пловдив, София,  Бургас, Пазарджик, Ямбол, Сливен, Добрич, Перник, Благоевград, Хасково, Кърджали, Русе, Монтана и други затварят за два часа. Това ще се случи на 3 юли, сряда, между 14:00 и 16:00 часа в знак на протест срещу измененията на Наредба 4, предложена от Министерството на здравеопазванетои Националната..

публикувано на 02.07.24 в 19:55

Кариера в Храбрино няма да има, фирмата се оттегля

Няма да има кариера в Храбрино. Новината съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, като обясни, че е сключил споразумение с фирма „Еолит“ ООД, която искаше да изгражда кариера за добив на гнайсошисти в местността „Бунилото“ край селото.  По силата на споразумението фирмата се задължава в 7-дневен срок да оттегли заявеното инвестиционно..

публикувано на 02.07.24 в 16:47