Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От шестия опит в Пазарджик избраха председател на Общинския съвет

Новият председател на ОбС Пазарджик Найден Шопов от ГЕРБ и Таня Колчакова-Янева, която бе номинирана от ПП-ДБ

Найден Шопов от ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Пазарджик. Процедурата по избора му се повтори шест пъти, докато събере необходимото мнозинство гласове. 

При днешното гласуване имаше общо 40 бюлетини, като 5 от тях се оказаха невалидни. Найден Шопов от ГЕРБ получи 23 гласа, а Таня Колчакова -Янева от ПП-ДБ получи 12 гласа.

След избора Найден Шопов благодари както на тези, които са гласували, така и на тези, които не са. Той отбеляза, че математически победата е за него, но победителите са двама - той и опонентката му:

Устояхме на всички тези гласувания, които показаха, че в нашия общински съвет ще има много разнородни мнения и ние трябва  да ги преодоляваме, за да можем да поставим заедно началото на едно мъдро управление на Пазарджик, каза Шопов

Таня Колакова-Янева също благодари на гласувалите:  

Благодаря на всички, които гласуваха не с празна бюлетина и не с два хикса. Политиката се прави от хора и хората определят правилата, а не политиката да им налага матрица, каза Янева.  

Първото редовно заседание за Общинския съвет в Пазарджик  с избран вече председател ще се проведе на 14 декември, четвъртък, от 14 часа. 

До края на следващата седмица сформираната комисия за Правилника за работа на Общинския съвет трябва да е готова с неговото изработване.  


Още от категорията

Пловдивските съветници препотвърдиха решението да си увеличат заплатите

С пълно единодушие от 50 гласа и без дебат общинските съветници прегласуваха върнатото от областния управител Илия Зюмбилев решение за увеличение на заплатите им до 3080 лева.  В началото на гласуването председателят на Общинския съве Атанас Узунов припомни, че по закон местният парламент има три възможности - да отмени, измени или приеме..

обновено на 29.02.24 в 15:12

Любозар Фратев получи отличието „Почетен гражданин на Пловдив”

Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието „ Почетен гражданин на град Пловдив“ на инж. Любозар Фратев на днешното заседание.  Общинският съвет удостои Фратев с почетното отличие за изключителния му принос в областта на обществения и културен живот на Пловдив и грижа за неговите граждани. Като част от церемонията на инж. Фратев..

публикувано на 29.02.24 в 14:46

След 3 години ремонт Планетариумът в Смолян отвори отново

Обновеният след ремонт и доставка на модерно оборудване планетариум в Смолян днес отново отвори врати. С водосвет, отслужен от отец Запрян Шиков, и тържествена церемония бе открита астрономическата институция в града. Над 4 млн. лв. са вложени в обновяването на Планетариума, извършено по проект с европейско финансиране.  Смолянският планетариум е едно..

публикувано на 29.02.24 в 14:33

Пловдив подкрепи хората с редки болести

5% или около 400 000 души страдат от редки заболявания в България. У нас са регистрирани едва 200 редки болести, като заради липсващи регистри е трудно да се установи реалният брой на пациентите с такива диагнози.  През последния ден на месец февруари в Пловдив беше отбелязан Международният ден на редките болести. Под звуците..

публикувано на 29.02.24 в 14:15

Пловдив посреща националния празник с над 400 нови знамена

С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник 3 март – Ден на Освобождението на България от османско владичество. Те са монтирани от екип на общинското предприятие „Чистота“ по електрическите стълбове на шест от входно-изходните артерии на града – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева..

обновено на 29.02.24 в 13:04