Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледната елха в Пловдив грейва довечера

Кметът Костадин Димитров ще запали светлините на коледната елха пред общината довечера. 

Точно 17.30 часа ще грейнат светлините на коледното дърво на пл. "Стефан Стамболов".  На същото място малко по-рано от 16:00 ч., концерт ще изнесе Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев. Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града по повод предстоящите Коледно-новогодишни празници. 

На сцената ще излязат малчуганите от хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“с диригент Милка Толедова, както и  7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център.  Макар и само на 7 г. Катерина е носител на Гран При и над 20 златни медала от конкурси по пеене. Участвала е в концерти с Биг Бенд Пловдив както и три концерта с КуКу Бенд. Ще помага и любимия Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември. На финала  небето ще се озари от светлините на празнични фойерверки - уверяват организаторите. 

Елхата, която е висока 13 метра, тежи тон и половина и е с над 4 хиляди зелени клончета,  е изработена от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

УХТ провежда форум за идеите на млади учени

Университетът по хранителни технологии в Пловдив  е домакин на кръгла маса за млади учени по проекта "Инкубатор на млади таланти".  Събитието се организира от Сдружение "Асоциация на младите учени" и е финансирано по европейската програма "Еразъм+". Представители от бизнеса, образованието, администрацията, научните организации и..

публикувано на 30.09.24 в 06:57

Мъж с трансплантирано сърце се разходи с кардиолога си в Смолян

Димитър Костов, който от една година живее с трансплантирано сърце, се включи в инициативата днес „Разходи се с кардиолога си в Смолян“. В световния ден на сърцето десетки смолянчани преминаха през информационния пункт в центъра на града, консултирайки се с кардиолози от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Смолян и се присъединиха..

публикувано на 29.09.24 в 16:33

Вятърът събори голямо рекламно пано в Северната индустриална зона

Въвежда се ограничение на движението на надлеза до бившия завод "Ален мак", в посока Труд. Причината е премахване на голямо винилно рекламно пано от фасадата на сградата, което се е скъсало от вятъра.  До приключване на работата на екипите на пожарната, автомобили ще се пропускат само в лявата лента. От ОД на МВР апелират шофьорите  да преминават..

публикувано на 29.09.24 в 16:13

Протест за градски автобуси от Труд до Пловдив блокира трафика за Карлово

Жители на село Труд блокираха пътя за Карлово в отсечката от центъра на селото до кръговото движение за село Строево. Протестът им е срещу липсата на удобен и устойчив автобусен транспорт до Пловдив. Те настояват за възстановяването на автобусната линия № 1, която преди повече от 10 години бе спряна, а оттогава единствената им връзка е маршрутка № 5...

публикувано на 29.09.24 в 13:26

Две донорски ситуации дадоха шанс за живота на петима пациенти

Две донорски ситуации за 24 часа в УМБАЛ “Свети Георги” дадоха шанс за живот на петима.  Първата донорска ситуация даде шанс за живот на четирима души. След установена мозъчна смърт при 56-годишен мъж близките му се  съгласяват да дарят органите му.  Ситуацията е реализирана в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив, от екипа на болницата с координатор д-р..

обновено на 29.09.24 в 12:17