"Добро утро, ден" в компанията на актьора Добрин Досев. Познаваме го с десетки роли в театъра и киното, но тази седмица, с негово позволение, бяхме зад кулисите на житейските му роли.
Научихме за невероятния му късмет да попада на „своите“ хора още от родното си място до Трявна, през младежките години и страхотните приятелства от Стара Загора, университетите на София, театрите в Пазарджик и в Пловдив. Обича го и сцената, и камерата, а от три години го обича и музиката- в проекта „Пеещи артисти“.
Разказва интересно и се пали, но твърди, че е скучен човек, почива си в тишина, но крещи на мачовете на "Берое", дразни се от наглостта, изключва се, признава, че ползва образованието си по икономика и днес. Направихме една разходка от селската идилия, през блясъка на театралните прожектори и уюта на гримьорната до еуфорията да пееш пред пълна "Зала 1" на НДК.
Две от песните са и в епизодите на разговора.
Ружка Генова е наш гост в първата седмица на март 2025 година. В края на 2022 година международната майсторка по шахмат бе обявена за училищен ръководител №1 от Министерството на младежта и спорта. Ружка Генова е директор на Спортно училище „Васил Левски“- Пловдив от 1 юли 2019 година, преди това от 2001 до 2013 година е била заместник-директор..
В последния ден от работната седмица някак логично отправяме мислите си към планове за почивка и различни забавления. Ще бъдем в помощ и услуга на тези, които споделят усещането ни за лятна лежерност. В поредния епизод на "Уроци по щастие", продължаваме темета за успешно плануване на почивка с половинката. Очаквайте още от съветите на консултанта ни..
Последното работно утро на седмицата посрещаме с актуалните теми в Пловдив, но към тях ще добавим и културните прояви, които правят плавен преход към почивните дни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Усещане за цени. Повечето българи отчитат увеличение, за разлика от политиците. Има ли спекула и колко адекватни са набелязаните мерки..
За някои храната е изкуство, за други поезия поднесена в чиния, но почти винаги овкусена с много подправки и не на последно място доза чиста емоция! Замисляли ли сте се колко често посягате към храната не от глад, а от стрес, скука, тъга или дори радост? Това е емоционално хранене – навик, който може да ни отдалечи от здравето и хармонията със..
Пчеларите тази година очакват по-ниски добиви от мед. Какви са причините, ще се отрази ли това на цените и какви са изпитанията пред бранша ще коментираме с Борис Бормалийски, пчелар от района на Хисаря и председател на Асоциация професионално пчеларство. И още проверки в салоните за маникюр и педикюр предстоят от началото на септември,..