Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ние всички сме в полезрението на Бог

Новата книга на Ина Иванова е сборникът с разкази "И винаги любовта". Излиза с печата на "Жанет 45".

Ина Иванова е автор на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии” (изд. Арс, 2009), „Името на неделята” (изд. Жанет 45, 2012) и „Летящ акордеон” (изд. Жанет 45, 2014), романа „Кар танеси” (електронна книга) и стихосбирката „малки букви” (изд. Жанет 45, 2016), „Криле от папиемаше” (изд. Жанет 45, 2019),"Нещата, за които мълчим" (изд. Жанет 45, 2022).

Публикувала е текстове в сп. „Съвременник”, „Литературен вестник" , сп. „Страница”, сп. „Глоси”, сп. „НО поезия”, сп. „DIVA!”, сп. „Нула 32", „Медия Кафе", в множество електронни издания, както и в сборниците „Друга вода”, „6+” и „Бащите не си отиват”.

Редактор е на художествена литература. Носител на национални награди. Нейни текстове са превеждани на английски, руски, немски, полски, испански, фарси, арабски, хърватски и сръбски език. 

„Не тръгва ли понякога времето срещу търсача, не му ли показва на ъгъла част от лицето си, не разкрива ли в дребна ежедневна случайност забулените следи на предстоящото?“
А не е ли любовта единственият възможен начин да прекосиш живота?
Героите в тези разкази познават самотата, но не се боят от проявленията на обичта.
Сборникът „И винаги любовта“ съдържа утешителните и понякога смешни истории на хора като всички нас. Които се влюбват внезапно, разочароват се, губят любим или откриват собствената си уязвимост. Които умеят да си тръгнат от някого, дори когато боли. Или да дадат обичта си на родител, когато се нуждае от сили.
Защото любовта е дар, скрита възможност да променяме света – всеки ден с малко. Но завинаги.

Интервю за сборника с разкази "И винаги любовта" с Ина Иванова  - звуковия файл: 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Здравка Евтимова получава Националната литературна награда "Иван Вазов"

Писателката и преводач Здавка Евтимова е носител на Националната литературна наградата „Иван Вазов“ за 2024 г.  Наградата се присъжда за цялостен принос за литературна и преводаческа дейност. Решението за тазгодишният приз е на 9- членна комисия с председател заместник- кмета Калина Чилингирова и членове - дейци от културните институции в..

публикувано на 28.06.24 в 11:29

Фестивалът за шансони "Златен ключ" - за 21-ви път в Пловдив

Днес се открива 21-вият Международен фестивал за шансони "Златен ключ"  - Пловдив 2024. Всяка година той  се организира от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив и под патронажа на Посолството на Република Франция и Френския институт за България. Тази година духът на фестивала ще бъде шоколад и шансони, като френският майстор Венсан..

публикувано на 28.06.24 в 08:35

Димитър Павлов с първа самостоятелна изложба

Младият пловдивски художник Димитър Павлов открива първата си самостоятелна изложба в независимото пространство за изкуство Галерията. Чрез картините той представя различни етапи от развитието си като живописец – от началните години в Националната художествена галерия в София до последните няколко години. Творбите проследяват различни стъпки от..

публикувано на 27.06.24 в 12:56

Световни знаменитости и млади таланти в Епископската базилика

Фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща“ продължава с концерт в Епископската базилика „Световни знаменитости на една сцена с млади таланти“. В проявата ще участват американското сопрано Елизабет Поуп, пианистката Виктория Василенко и перкусионното дуо Аглея Канева и Александър Вичев. Според критиците Елизабет Поуп притежава бистрота на..

публикувано на 27.06.24 в 08:20

Бюджетът по проект "Мобилност" свърши

Община Пловдив спря приемането на нови заявления за индивидуални и групови пътувания натворчески килективи по проект „Мобилност“ поради изчерпване на финансовия капацитет. От началото на годината са одобрени и финансирани 19 проектни предложения на стойност 64 677,95 лева, което изчерпва гласувания за тази година бюджет.  Гласуваните от Общинския..

публикувано на 26.06.24 в 13:58