Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

224 нови с коронавирус, 13 от тях в Пловдивска област

| обновено на 06.12.23 в 10:18

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 224, сочат данните на Единния информационен портал. 

Делът на положителните резултати е почти  9,4%.  

По области – в Пловдивска новозаразените са 13, в Пазарджишка – 4 и в Смолянска – 3.  

Четирима души са починали от инфекцията в цялата страна. 

Излекуваните през последното денонощие са 57 души, а общо от началото на пандемията – близо 1 289 000 души. 

За това време у нас от коронавирус са починали общо 38 642.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Рокади в пловдивската прокуратура

Нови заместник-окръжни прокурори има пловдивската Окръжна прокуратура. Това са бившия районен прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и Георги Гешев, досеа прокурор в окръжната прокуратура.  Назначенията са с решение на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет. Със същото решение за заместник-окръжен..

публикувано на 15.05.24 в 14:01

Арестуваха 16- годишен, ограбил и контузил възрастен мъж

Полицията в Пазарджик задържа криминално проявен тийнейджър, ограбил възрастен мъж. Пенсионерът бил нападнат в покрайнините на областния град.  Непознат младеж съборил на земята 76-годишния мъж и отмъкнал чантата му. В нея ограбеният носил само лични и медицински документи.  В резултат на блъскането ощетеният счупил крака си и бил настанен в..

публикувано на 15.05.24 в 13:14

Жилищното саниране в Пазарджик забуксува заради липса на пари

Процедурата по безвъзмездното саниране на жилищните блокове и одобрените обществени сгради в Пазарджик буксува. Причина за това са политическите трусове в страната, обяви на пресконференция заместник-кметът Любомир Гечев. Планираното финансиране не може да достигне до общините, заради неприети законови нормативи. При последното класиране за..

публикувано на 15.05.24 в 11:25

„Космическа сеизмология“ в Природонаучния музей в Пловдив

Известният българския геофизик проф. Бойко Рангелов ще изнесе тази вечер в Пловдив публична лекция на тема „Космическата сеизмология“. Проявата ще бъде в зала „Планетариум“ на Природонаучния музейот 18 часа, входът е свободен. Специалистът сеизмолог, който е завършил и приложна математика, ще разкаже за изследванията на космическите и сеизмичните..

обновено на 15.05.24 в 11:14

20 години Философско-исторически факултет на Пловдивския университет

С редица прояви в продължение на три дни Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ отбелязва своя 20-годишен юбилей. Честванията започват днес с международна научна конференция на тема: „Хуманитарното и социалното познание – разкази и хоризонти“. Откриването е от 14 часа в 6-а аудитория на Ректората с..

обновено на 15.05.24 в 06:29