Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждения "Ден след ден"

България заедно с Италия води класацията по песимизъм за ползите от членството в ЕС. Това показват оповестените днес данни от проучване на „Евробарометър“. Не особено висок срeд българските глесоподаватели е и интересът към изборите за Европейски парламент през следващата година. Ще коментираме данните с Юлияна Николова, директор на „Портал Европа“.

Часовник на дълга поставиха върху столична сграда финансовите експерти Николай Василев и Никола Янков, убедени привърженици на нулевия бюджетен дефицит. Това, според тях ще е предупреждение, че дефицитите, планирани от управляващото мнозинство, ще са в тежест за бъдещите поколения.

Артисти от Кукления тетър и Пловдивската опера се включиха в протеста за по-висок бюджет за култура. Те определят труда си като инвестиция в бъдещето, за която държавата си струва да отдели по-съществена финансова подкрепа.


Още от категорията

"Вход свободен" на 29 февруари

Днес е високосна дата, сиреч - хубаво е  да си роден на нея, ако си склонен да пестиш от рождени дни и  не се впечатляваш от неминуемата сръдня на принудително закъснялата баба Марта. Синоптиците вече , притеснено прогнозират студове и киша, но сливата пред радиото е разперила цъфналите си клони напук на всякакви климатични прокоби.  С усещане за пролет..

публикувано на 29.02.24 в 09:50

"Точно днес" - ден в добавка

29 февруари - ден, който получаваме от високосната 2024 година. Да го използваме рационално и да завършим важното за месеца.  В Пловдив сергиите с мартенички са заредени, остава да добавим и настроението, с което ще зарадваме близки, колеги и приятели. Даниела Субашева  ще има репортаж от "Радостни обреди" в Пловдив, колко пловдивчани избраха датата..

публикувано на 28.02.24 в 15:29

Заплати и издръжка в местната власт – теми в „Ден след ден“

За парите на общинските съветници в Пловдив, които възмутиха областния управител и за издръжката на филхармониците в Пазарджик ще говорим в предаването „Ден след ден“ на 28-ми февруари. Утре съветниците трябва или да прегласуват решението си за увеличените си възнаграждения, които възлизат на 3 080 лева, или да намерят изход от ситуацията,..

публикувано на 28.02.24 в 14:37

"Вход свободен" за добродетелите и ценностите в живота

Днес обещаваме да озарим денят Ви с много настроение, музика за душата, и разбира се интересни гости!  Началото поставяме с усмихнатата Вера Вулджева от Фондация "Озарени сърца"! Заедно с нея ще поканим най-малките "На гости в библиотеката с Озарени сърца". То ще се състои на 2.03. /събота/ в Народно читалище "Проф. Кирил Дженев - 2018" и е част от..

публикувано на 28.02.24 в 09:30

Не/очаквани предизвикателства - "Точно днес"

В сряда ще следваме посоката на времето с въпроси за непреходната му сила и механизмите, които задвижват  човешките ни и политически страсти. Защо отстоянието между направените през годините грешки и очакването, макар и за късни поуки, често остава запълнено от недоизказаност и нови въпроси, вместо от повече мъдрост и разум? Територии на разговорите във..

публикувано на 27.02.24 в 16:50