Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наследявам професията на баща си и оставам в България

4
Д-р Константин Баталов, носител на "Златен Хипократ"
Снимка: Радио Пловдив, Живка Танчева

Дипломира се 73-тият випуск лекари по медицина в Пловдив. Носител на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ“ е д-р Константин Баталов. "Наблюдава се положителна тенденция – повечето млади лекари остават в България и се реализират тук", това каза ректорът на МУ-Пловдив проф. дмн. Ангел Учиков на тържествената церемония, в която дипломи получиха 146 млади лекари.

На тържеството българските лекари присъстваха заедно с техните родители и приятели. Тук бяха и семействата на 212 магистри-лекари, обучавани на английски език. Те са от 16 държави, сред които Великобритания, Германия, Италия, Гърция, Израел, Норвегия.

Носителят на "Златен Хипократ" д-р Константин Баталов каза пред Радио Пловдив, че наследява професията на своя баща проф. Атанас  Баталов и ще остане в България.

Д-р Лилия Ценкова прочете Хипократовата клетва на български език. Тя вече е спечелила конкурс и ще преподава в катедра „Социална медицина“ в МУ - Пловдив.

Чужденците с радост споделиха, че ще останат завинаги приятели на Пловдив и България, но повечето от тях заминават обратно в родните си държави, където ще работят.

С отличен успех над 5.50 от следването и държавните изпити са 38 дипломанти, на които ще бъдат връчени грамоти, плакети и стетоскопи.  Средният успех от следването на випуска е много добър 4.71. 

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Правителството ще оцелее, алтернатива няма

"Не можем да се оплачем от скука на политическата сцена - меморандуми, коалиционни споразумения, всичко, което върви под угрозата избори две в едно. Това, което наблюдаваме, е една перманентна битка на консенсус. Той е принудителен, но трябва да бъде търсен от политиците." Това заяви социологът от агенция "Насока" Елена Дариева. По думите й, сега се..

публикувано на 29.02.24 в 10:50

4 двойки ще си кажат "Да" на високосния 29 февруари

29 февруари е особена дата в календара, тъй като се случва веднъж на четири години. Въпреки че самият високосен ден не се свързва с много суеверия, някои хора вярват, че събитията на тази дата могат да имат специално значение или да доведат до уникален последици. Със сигурност за желаещите да сключат брак на датата 29 февруари, тя ще..

публикувано на 29.02.24 в 10:43

Среща в Пловдив за изборите за ЕП: "Провери и гласувай!"

В Пловдив днес ще се проведе обучение за проверка на факти за млади хора , които ще гласуват за първи път.  Събитието "Провери и гласувай! ", което организира Бюрото на Европейския парламент в България ще е в   конферентната зала на хотел Пълдин КООП .  В него ще се включат ученици от последен клас и студенти от начален курс. Доц. Ралица..

публикувано на 29.02.24 в 09:58

Ежедневно сме жертва на хакерски атаки

Откритият през миналата година Европейски цифров иновационен хъб "Тракия" разширява своето присъствие и активност. По думите на Ясен Танев, експерт към центъра, в световен план в повечето дейности тече преход на работа почти изцяло с компютри, с машини с компютърно управление и изкуствен интелект.  "Този бърз преход, освен положителния ефект върху..

публикувано на 28.02.24 в 17:00

Съветниците не са виновни, няма контрол над работата им

Утре съветниците трябва или да прегласуват решението си за увеличените си възнаграждения, които възлизат на 3 080 лева, или да намерят изход от ситуацията, след като областният управител намери законови пропуски в решението им. Малко, много или достатъчни са тези пари за 51-те общински съветници – интервю по темата с Ваня Драганова, журналист..

публикувано на 28.02.24 в 16:17

Свързани новини

Дипломира се 73-тият випуск лекари по медицина в Пловдив

358 лекари от Медицинския факултет на Медицинския университет в Пловдив ще получат днес дипломите си на тържествена церемония в зала „С.И.Л.А.“. 146 от дипломантите се обучават на български език, а 212 – на английски. След успешно завършен шестгодишен курс на обучение те придобиват образователно-квалификационна степен „магистър” и професионална..

обновено на 07.12.23 в 06:28