Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 8 декември

В Народното събрание бяха приети на първо четене промените в Конституцията, които основно са в две посоки-съдебна реформа чрез промени в ръководството на прокуратурата и формирането на Висшия съдебен съвет, както и ограничаването на президентските правомощия при назначаването на служебни правителства. По темата ще разговаряме с Иван Брегов, правен експерт от Института за пазарна икономика.

И днес ще говорим как да се подобри обучението на децата. Тук си припомняме, че лошите резултати от изследването PISA, за които говорим вече цяла седмица, всъщност са просто потвърждение на това, което ни показват в средата на годината резултатите от матурите и  националното външно оценяване. Ще чуем и Юлиян Петров, който ръководи синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

В Пловдив деца, родители и треньори от детски танцови групи подготвят благотворително събитие, за да съберат средства за лечението на Мария Атанасова. Живка Танчева разговаря с треньорката Нина Христозова, която е инициатор на проявата.


БНР подкасти: