Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима нови с коронавирус в Пловдив, няма починали

Новите случаи на КОВИД-19 в страната през последното денонощие са 55.  Делът на положителните резултати е  близо 11 процента.  

В Пловдивска област отчетените в неделя нови случаи са 3, в Смолянска – 1, а в Пазадржишка няма. 

Като излекувани са отчетени 5 души, през денонощието няма починали от инфекцията.  Общият брой на смъртните случаи  от началото на пандемията у нас е 38 649 души.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Едва половината от нуждаещите се са взели хранителните си пакети

Продължава раздаването на хранителните пакети на най-нуждаещите се в град Пловдив по Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съобщиха от Българския червен кръст в града.  Към момента, едва половината пловдивчани, включени в списъците, изготвени от Агенция "Социално подпомагане", са взели своите пакети, а срокът..

публикувано на 14.05.24 в 11:15

Награждават 14 млади творци с Почетната значка на Пловдив

14 млади творци с принос за популяризирането на Пловдив и за развитието на града ни ще бъдат удостоени с Почетната значка на града по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Сред тях е солистката на Държавна опера-Пловдив Юлия Йорданова, известна повече като Керана..

публикувано на 14.05.24 в 11:12

С над 150 км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски"

Над 150 км в час е била скоростта, с която джипът на загиналия 22-годишен шофьор е влязъл в кръстовището на бул. "Руски" в Пловдив на фаталния 13 май. Изчисленията са на инженерите от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Според автомобилния състезател Костадин Щерев навлизането в тази отсечка е било даже с още по-голяма..

публикувано на 14.05.24 в 09:24

Жълт код за валежи е обявен в областите Пазарджик и Смолян

Жълт код за обилни валежи е в сила за области в Югозападна и Южна България днес. Предупреждението е в сила и за областите Пазарджик и Смолян. Минималните т емператури ще бъдат предимно между 5° и 11°, а максималните - между 16° и 21°, в Пловдив - около 20°.   Облачността ще бъде значителна, около и след обяд над Западна България -..

публикувано на 14.05.24 в 06:47

Безплатни прегледи за рак на кожата в Пловдив и региона

Скрининг за рак на кожата провеждат дерматолози в редица градове на страната, като част от европейската кампания "Евромеланома".  Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите относно злокачествените новообразувания на кожата, възможностите за предпазване от развитието им, както и ползата от ранното и навременно..

публикувано на 14.05.24 в 06:34