Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

HILLS OF ROCK се завръща в Пловдив през юли догодина

| обновено на 14.12.23 в 12:11

След едногодишно прекъсване в Пловдив се завръща фестивалът за рок и метъл музика HILLS OF ROCK. Той ще се проведе от 25 до 27 юли следващата година на Гребната база, като стремежът на организаторите е да се привлекат емблематични рок групи и други известни изпълнители. 

 Хедлайнерът, който  излиза на сцената в първия фестивален ден е иконичната банда КoЯn. Другите потвърдили участие са канадската група  Spiritbox и британците от Ливърпул - Loathe

Останалите участници, сред които се очакват легендарни имена, ще бъдат обявени след януари, когато потвърдят официално идването си тук, обясни Стефан Еленков от компанията – органзатор на фестивала. Освен главната сцена, HILLS OF ROCK  ще има още две – партньорските „На Тъмно“ и „Строежа“,чиито участници също ще бъдат обявени по-късно. 

Билетите ще струват от 99 лв. за еднодневен, до 180 лв. за тридневен достъп. Всички закупили закупили билети за изданието на феста през тази година, което не се състоя, могат да ги използват без да е необходимо допълнително действие от тяхна страна. 

Това лято HILLS OF ROCK не се проведе заради недостатъчен бюджет, отказът на групи да участват и ограничената публика, обясни през март Стефан Еленков от фирмата промоутър. Тогава той коментира, че при тези условия  няма да разочароват феновете с компромисно издание. 

За следващата година обаче са осигурени достатъчно средства, включително с помощта на Община Пловдив, фондация „Пловдив 2019“ спонсори и други източници, увериха организаторите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Вицекралят Банк" гостува на сцената на Драматичния театър

Националният театър на Будапеща – Унгария представя „Вицекралят Банк“ от Йожеф Катона на Голяма сцена на Драматичния театър. Режисьор на спектакъла е Атила Виднянски. Мащабната историческа драма с размаха на Шекспирово платно разказва за смутните времена на Средновековието.  Пиесата заема особено място в историята на Унгария. Забранена от..

публикувано на 18.09.24 в 09:06
Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов за романа си "Ти, подобие мое"

В петък 13-ти на книжния пазар излезе новият роман на Радослав Бимбалов "Ти, подобие мое". По този повод говорихме с автора за неговата най- актуална творба. -Твоята книга е антиутопия от нов вид- действието се развива в близкото минало, стъпило здраво в нашето вчера и застрашително заплашващо да прекрачи в общото утре. -Наистина е точно това...

публикувано на 17.09.24 в 16:40

“KOOPERATYWA” II представя художници от България и Полша

Международна изложба “KOOPERATYWA” II  представя 21 художника от България, Полша. Литва и Словакия. Тя е замислена като колекция от 25 папки, всяка от които съдържа по 21 оригинални произведения във формат А 3 на свободна тема. По-голямата част от папките са собственост на художниците, които участват в проекта, а останалите са дарени на: библиотеката..

публикувано на 17.09.24 в 11:23

Преге - предаване за света на книгите, 14 - 20 септември

1 и 2 - 2020 и 2022 17.09 Св. Мъченица София и трите й дъщериВяра, Надежда и Любов; Празник на София   1898 е роден Христо Смирненски.  От него: Горчиво кафе. Христо Ботев, 2006. Приказка за стълбата, Аксаков, 2011; Над мъртвата градинка вечерта. БП, 2013; Да бъде ден. Захарий Стоянов, 2019. Избрани творби : за ученици и..

публикувано на 16.09.24 в 17:36

Найден Тодоров се върна в НУМТИ "Добрин Петков" като министър

Министърът на културата г-н Найден Тодоров откри учебната година на училището, което го е формирало като музикант и човек. Развълнуван от срещата си с бъдещия музикален елит на България и с учителите, сред които и такива, които са били и негови преподаватели, той сподели: "Скъпи ученици, вие сте щастливи, защото учите в едно от най-добрите..

публикувано на 16.09.24 в 17:16