Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов пик в потреблението на ток по празниците отчете EVN

На 31-ви декември и на 1-ви януари сме изразходвали повече ел. енергия в сравнение с година по- рано, съобщиха от ЕВН. 

Потреблението през тези два дни е достигнало 81 106 мегавата и е с 464 мегавата повече в сравнение с миналогодишните празници.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа еотчетен на31 декември, когато е достигнал 1624мегавата. От ЕВН уточняват, че данните не могат да се отнесат автоматично към конкретениндивидуален случай.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Няма данни за щети и пострадали след земетресението в Пловдивско

Няма данни за материални щети и пострадали след снощното земетресение, което бе регистрирано в района на Пловдив и Асеновград със степен 4,3 по Рихтер. „Всички го усетихме земетресението, беше силно, леко страшно. Правя обход на селото и разговарям с жителите. Никой не споменава за щети или за пострадали“ – заяви кметът на пловдивското село Крумово..

публикувано на 18.06.24 в 09:15

Дискусионен клуб за консервативни дебати гостува в Пловдив

Дискусионен клуб за консервативни дебати гостува в Пловдив и организира среща със социолозите Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Първан Симеонов.    Дискусията е на тема ,,консервативно и/или либерално” и ще се състои в Регионалния исторически музей. Дискусионен клуб за консервативни дебати е създаден през 2022 година в Стара Загора..

обновено на 18.06.24 в 06:33

Променят маршрута на №37 в Пловдив

Променят от днес маршрута на линия №37 от градския транспорт в Пловдив , съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е в промяната в организацията на движение по ул. „Даме Груев“, която поема част от трафика след затварянето на Бетонния мост. За да се избегне завоят на автобусите към и от ул. „Охрид“, те..

публикувано на 18.06.24 в 06:33

Земен трус бе усетен в Пловдив

Средно по сила земетресение бе усетено в Пловдив около 20,20 часа тази вечер.  Трусът е бил със сила 4,3 по Рихтер, съобщава на интернет страницата си Националният институт по геофизика към БАН. Епицентърът е бил между Пловдив и Асеновград на дълбочина 5 км. Няма данни за пострадали и разрушения.

публикувано на 17.06.24 в 20:48

Тежък трафик заради затворения Бетонен мост и възстановеното жп движение през града

В първия ден от работната седмица трафикът в Пловдив стана още по-тежък и объркан заради затварянето на Бетонния мост в събота. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ увеличиха времетраенето на светофарите на най-натовареното кръстовище – на Сточна гара, съобщи директорът на предприятието Георги Стоилов...

обновено на 17.06.24 в 17:11