Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марица" привлече Димо Бакалов и Теодор Андреев

Теодор Андреев и Димо Бакалов
Снимка: ПФК Марица Пловдив

Марица“ привлече опитния футболист Димо Бакалов. Офанзивният състезател идва от елитния „Етър“, където се състезаваше през есенния полусезон, записвайки 18 мача.

Димо Бакалов е роден на 19 декември 1988 година в Сливен. Юноша е на клуба от града на стоте войводи. Той има изключително богат опит в професионалния футбол. Играл е за „Сливен“, „Лудогорец“, „Берое“, „Локомотив“ (Пловдив), „Царско село“, „Локомотив“ (София) и „Етър“. С тима от Разград печели четири шампионски титли, два пъти е носител на Купата на България и веднъж на Суперкупата на България. Има мачове и в Шампионска лига и Лига Европа. Бакалов има почти 200 мача в Първа лига. С опита си той ще бъде полезен на „Марица“, като отборът е твърдо решен да подобри резултатите и класирането си през пролетния дял на шампионата.

Младият Теодор Андреев ще бъде част от състава на "Марица" през пролетния полусезон. 19-годишният халф взе участие в една от контролите през есента, като бе наблюдаван от треньорския щаб и след нея.

Теодор Андреев е роден на една дата с легендарния Христо Стоичков, но през 2004-а година в Сопот. Започва да тренира футбол в школата на местния „Металик“ (Сопот), след което е привлечен в тази на „Ботев“ от Огнян Атанасов – първият треньор на Стоичков. Преминава през една от най-силните футболни академии в момента – тази на „Септември“. През 2020 година е повикан в националния тим до 17 години. Бил е част от мъжките отбори на „Крумовград“ и „Левски“ (Карлово). През есента Андреев се състезаваше за дублиращия тим на „Славия“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Безупречно начало за Григор Димитров в сезона на трева

Григор Димитров започна с убедителна победа участието си в сезона на тревни кортове. В среща от първия кръг на АТР 500 турнира в Куинс Клъб, Лондон, най-добрият български тенисист се наложи с 2:0 сета над Адриан Манарино (Франция), в отделните части 6:1, 6:2. Срещата продължи само 63 минути. Това е шеста победа от шест мача за Димитров срещу Манарино. От..

публикувано на 17.06.24 в 17:59

Ясни са евентуалните съперници на Ботев в евротурнирите

УЕФА обяви подробности за предстоящия жребий за първия квалификационен кръг на Лига Европа . Жребият ще се състои утре (вторник) от 16:00 часа в Нион, Швейцария. Ботев (Пловдив) ще е сред непоставените отбори, като "канарчетата" ще срещнат някой измежду Шериф Тираспол, Марибор, Тобол, Висла Краков, Пафос и Пакши. Мачовете ще се играят на 11 юли и 18..

публикувано на 17.06.24 в 17:58

Любослав Пенев бе представен като старши треньор на Локомотив

Любослав Пенев бе официално представен като старши треньор на Локомотив! Това се случи днес на специална пресконференция преди първата тренировка на тима. Той бе представен от спортния директор Илко Пиргов, който му пожелава много успехи начело на отбора. Любослав Пенев е роден на 31 август 1966 година в Добрич. В кариерата си като наставник е бил..

публикувано на 17.06.24 в 17:55

Марина Иванова за психологията на човека и лисицата

Марина Иванова е дипломиран психолог, член на Дружеството на психолозите в България. Зад гърба си има курсове по „Психологическо консултиране“, „Мотивационно интервю“, както и завършен тренинг с ОХ карти и Арт терапия. Едно от най-важните неща в нейния живот е споделянето.  Чрез споделяне на своите таланти и емоции, тя иска да бъде..

обновено на 17.06.24 в 17:08
Анка Узунова

Анка Узунова - носителката на бронз от Москва 1980

Легендата Анка Узунова е родена на 12.01.1955 г. в благоевградското село Копривлен Тя  е в състава на националния отбор на България, извоювал  бронзов медал от Олимпийските игри в Москва през 1980 г.одина. Първи стъпки във волейбола прави през 1968 година при треньорите Иван Батев и Кирил Недев. Състезава се за "Марица" (Пловдив) през 1970-1981 г. и..

публикувано на 17.06.24 в 15:08