Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ с дискусионните теми на новата седмица

| обновено на 07.01.24 в 17:56

Мненията за съдбата на паметника на Альоша на Бурнарджика предзвикват поредното разделение в обществото. Предложения различни, някои основателни, а други не. Едно обаче е сигурно – темата е близка на пловдивчани. В първото утро на седмицата допълваме още едно мнение – професионално и партийно. За съдбата на паметника ще говорим с архитект Костадин Палазов, общински съветник от БСП.

Новата година започна не само с поляризация на мненията за съветските паметници, но още с първите дни от нея се появиха много въпросителни за съдбата на правителството. Да очакваме ли поредни трусове на политическата сцена при ротацията на кабинета? Отговорите ще потърсим от Любомир Стефанов, политолог и университетски преподавател.

Ще говорим и за икономическата 2024 година. Каква ще бъде тя и можем ли да очакваме, че ще е по-добра от миналата година? Икономистът от ЕКИП Стоян Панчев ще бъде наш събеседник по темата.

Ще се разходим и до Община Пещера, която получава 15 милиона лева от държавния бюджет за реализиране на важни проекти. А кои са те? Това ще научим от интервюто на Живка Танчева с кмета на Пещера Йордан Младенов.

На Бабинден ще гостуваме на АГ клиниката към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. А какво отчитат там по отношение на раждаемостта и недоносените бебета? Това ще научим от професор доктор Екатерина Учикова, началник на клиниката.

В рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Петър Краевски, а с него ще ни срещне Паолина Комсалова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Какво ще напишем на белия лист - "Точно днес"

Месецът на ученическите изпитания и българската гордост - май, се разстила край нас с вълненията около предстоящите матури и изпити, редом с празничното вдъхновение и вълнуващите абитуриентски нощи.  "Точно днес следваме акцентите на времето, свързано с първите предстоящи матури за зрелостниците - по Български език и литература. За първия държавен..

публикувано на 16.05.24 в 17:29

"Ден след ден" на 16 май

Днес в съда в Пловдив по същество започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов. В съдебната зала бе доведен и соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев. Какви разкрития за престъплението станаха ясни от казаното пред магистратите – обощението..

публикувано на 16.05.24 в 15:05

Спорт и образование днес във "Вход свободен"

Все повече хора не са доволни от образователната система в България и търсят нови алтернативи, по които да учат децата им. Методи, които няма да убият вроденото любопитство на подрастващите, а ще засилят желанието за знание и самоусъвършенстване. Сред тях е и Гергана Лесенска – един от организаторите на фестивала „Възможното образование“. Тази събота и..

публикувано на 16.05.24 в 09:30

„Точно днес“ по линиите на напрежението и превенцията

В утрото на 16 май говорим по важните теми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: За напрежението сред работещите в държавните висши учебни заведения и дали то е туширано с отпуснатите допълнително средства за заплати ще говорим с доцент Боряна Иванова , ректор на Аграрен университет-Пловдив. Ваксините ли..

обновено на 15.05.24 в 16:57

Протести и финал "Ден след ден"

Нелепата ситуация, в която одобрени средства за увеличение на заплатите се бавят, накара университетите да проведат национален протест.Той ще бъде на 20 май пред Министерството на финансите, което все още не е представило пред правителството нужното постановление. Ще чуем реакции на представители на пловдивски висши училища-Борислава Костова от ПУ..

обновено на 15.05.24 в 14:33