Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварянето на Бетонния мост се отлага за края на март или началото на април

| обновено на 15.01.24 в 14:05

Реконструкцията на Бетонния мост ще започне не по рано от  края на март или началото на април, и след пускането на "Модър - Царевец". Това съобщиха на съвместна пресконференция кметът Костадин Димитров и заместникът му инж. Тошо Пашов след проведената среща с министъра на транспорта и ръководството на НКЖИ отсно проекта. Кметът уточни, че от страна на общината са поставени няколко важни условия. 

Първо да бъде сформирана работна група, която още тази седмица да започне работа по решаване на проблемите. Според инж. Пашов общината има две забележки. Едната е свързана с изпълнението на  проекта от южната страна на моста по пътната част. Втората е свръзана с анекса към договора на НКЖИ с фирмата -изпълнител. „Искаме да ни представят анкеса, за да сме наясно дали срокът на изпълнението е 6 месеца и дали ще бъде спазен”, обясни инж. Пашов. Той допълни, че по план през февруари НКЖИ трябва да внесе официално документите с искане за издаване на разрешение за строеж и  ако всичко е наред то да бъде издадено. 

През месец март НКЖИ трябва да уведомят турската страна, че се спира движението на влаковете. „ Реално края на март - началото на април може да започне демонтажът" - обясни Пашов. От своя страна кметът припомни, че тогава изтича и крайният срок за довършването на пробива „Модър-Царевец”, което ще поеме част от трафика след затварянето на моста. До тогава трябва да бъде завършено и кръстовището при бул. „Хаджи Димитър“ и  ул. „Царевец“, което ще даде възможност да не стават задръствания към район „Западен“ и да се продължи строителството на улица „Царевец“ в участъка от ул. „Солунска“ към Пешерско шосе. 

Кметът Димитров увери, че към момента се работи усилено и по останалите инфраструктурни проекти в града. Според него е много важно да няма разминаване на графиците и стриктно ще се спазва етапността при ремонтите – да се зъвърши един и да се започне друг. Той припомни, че вече е отворено за движение източното платно на Голямоконарско шосе, работи се и на ул. „Георги Стоев“, като ще се следи  дали  се спазват сроковете от фирмите-изпълнители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Събарянето на Бетонния мост започва в събота сутринта

В събота, 29 юни сутринта, започва  демонтажът на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на изпълнителя. Два багера ще..

обновено на 27.06.24 в 16:46

Прокуратурата проверява схемата с фиктивни ученици в СУ "Найден Геров"

Пловдивската районна прокуратура започна проверка по подадения сигнал за ученици от Средно училище „Найден Геров“ в Столипиново, завършили няколко класа без да посещават занятия. През това време учениците са били в чужбина. По указания на наблюдаващия прокурор ще бъдат разпитани свидетели, ще се изиска документация от учебното заведение, ще бъдат..

обновено на 27.06.24 в 16:46

За 8 месеца дългът на община Пазарджик намаля с над 21 млн. лв.

Община Пазарджик погаси над 21 млн. лева задължения от предишното ръководство, съобщи в профила си във Фесйбук кметът Петър Куленски.  Финансовата дисциплина през последните 8 месеца е довела до погасяването на 21 409 300 лв. и така са спестени разходи за текущи и бъдещи плащания от над 2 100 000 лв. годишно. Кметът Куленски..

обновено на 27.06.24 в 16:38

Закриха Обществения съвет за даренията в Карлово

Общинският съвет на Карлово разпредели над 50 хиляди лева останали парични дарения на пострадали от наводненията преди две години в Карловско. Заедно с финансовите средства, съветниците разпределиха и остатъка от даренията - 6 хладилника, 6 перални, 3 електрически печки и 27 прахосмукачки.  На днешната си сесия местният парламент в Карлово прекрати..

публикувано на 27.06.24 в 15:47

Кадър на ДПС става заместник областен управител на Пловдив

Смяната на областния управител на Пловдив доведе до рокада и сред заместниците.  Проф. Христина Янчева е новият областен управител на Пловдив 43-годишната Нурджан Джафер Караджова е новото лице в администрацията. На поста заместник областен управител тя ще замени Димитър Добрев от ПП-ДБ. Караджова е от Асеновград, член на младежкото ДПС и бе..

публикувано на 27.06.24 в 15:14