Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усилено чистят пътищата в страната, засега обстановката е спокойна

| обновено на 21.01.24 в 08:40
Автор:
2
Снимка: Снимката е илюстративна

Продължава обработването на пътищата  след обилните снеговалежи в страната през изминалия ден. От АПИ съобщиха, че над 800 снегопочистващи машини са излезли на терен. Приоритет са автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите, уточняват от агенцията. 

По автомагистрала "Тракия" беше възстановено движението за леки автомобили в посока Пловдив, докато камионите над 12 тона изчакват на място.  Тежкотоварните камиони вече се движат и в двете посоки по автомагистрала "Струма". Все още е ограничено движението на ТИР-ове през прохода "Превала". 

До 13 часа в Смолянска област по пътя Девин - Михалково  е ограничено движението на камиони над 12 тона. Заради влошените метеорологични условия Паметникът на свободата на Шипка и днес остава затворен за посещения.  

Очакват се краткотрайни или незначителни повишения в Черноморски и Западнобеломорски басейн в резултат на снеговалежите, предупреждават от Министерството на околната среда и водите. 

По-значителни ще са те в долните течения на реките Струма и  Марица, както и във водосбора на Доспат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Карловски кметове блокират пътища заради възстановяването от наводнението

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, ще затворят днес следобед за един час Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре.   Те настояват държавата да отпусне 38 000 520 лева за възстановяване на разрушените от..

публикувано на 29.05.24 в 06:18

Мъж загина при пожар в Първенец

45-годишен мъж загина при пожар в пловдивското село Първенец. Сигналът е подаден на обед, като към адреса са насочени екипи на спешната помощ, на полицията и на пожарната. След приключване на гасителните действия е открито безжизненото тяло на собственика на къщата. От първоначалния оглед се предполага, че запалването е възникнало от битов..

публикувано на 28.05.24 в 17:15

Държавата ще осигури дофинансиране за карловските села

Държавата ще осигури всички необходими средства за дофинансиране дейностите по възстановяване на инфраструктурата в пострадалите от наводнението карловски села  през 2022 г.  Това увери областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев. Поводът е утрешната блокада на Подбалканския път и на прохода "Троян – Кърнаре" заради недостатъчното и..

публикувано на 28.05.24 в 16:58

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив. Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от..

публикувано на 28.05.24 в 14:48

Нова екопътека посреща туристи в община Чепеларе

Туристическата пътека „Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска“ е реализирана по идея и от директора на Музея на родопския карст Марин Господинов. Кръговият маршрут започва от разклона за стария път за с. Левочево и е с обща дължина около 9 километра. Той е лек и приятен за разходки,..

публикувано на 28.05.24 в 13:38