Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мико напусна УС на Българската федерация по тенис

Димитър Кузманов
Снимка: БТА

Рекордьорът ни по участия за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов-Мико обяви, че напуска Управителния съвет на Българската федерация по тенис. Той обяви решението си в открито писмо до обществеността, като посочва и причините за това свое действие. Той заяви, че „хората, отговорни за това решение", не са имали доблестта да излязат в директен диалог с него.

Кузманов влязъл в управата с една-единствена цел – да бъде връзка между ръководство и състезатели. Цялата му работа в УС е била без възнаграждение и единствено в интерес на подобряване на дейността на централата, както и за създаване на по-добри условия за самите тенисисти.

"Искам да обявя, че две години след като приех поканата да стана част от УС на БФТ вече официално не съм част от него. За съжаление хората, отговорни за това решение, очевидно нямаха доблестта и честта да ми го кажат в очите или поне да го обявят под някаква форма. Така става явно когато си неудобен и когато искаш да помогнеш за развитието на българския тенис!

Много хора се чудеха какво правя в УС на БФТ и защо приех поканата преди години. Сега ще ви кажа: Длъжността, която изпълнявах беше да бъда свръзката на всички играчи между тях и УС. Да отстоявам и да се боря за по-добри, по-професионални условия и отношение към тренировъчния, и състезателния процес на състезателите! Държа да отбележа,че никога не съм взимал участие в гласуването на бюджети към състезатели, треньори и национални отбори, това би било конфликт на интереси и в разрез с моята дейност!", започва мнението на Кузманов.

"Държа също така да се знае, че през това време не съм получавал каквото и да е финансово подпомагане или възнаграждение за моята дейност! Всичко, с което съм се занимавал и съм отделял от личното си време през тренировъчния и състезателния ми процес през тези години, дори когато е било с големи часови разлики е било доброволно, и с любов към тениса.

Сигурен съм и вярвам ,че нещата един ден ще бъдат професионални,ще бъдат извършвани с доблест,морал и чест! И треньори ще бъдат безпристрастно оценявани, както и се надявам да се водите от тези толкова важни три думи: ,,морал, чест и достойнство” !

Успех на новите и на старите членове на УС ,както и на всички, които ще управляват и ще носят отговорност нашия спорт да се развива в правилната посока през новия мандат на управление.

Силно се надявам и вярвам, че ще отстоявате интересите на тениса и всички състезатели

Аз от моя страна няма да спра да помагам и да се боря за по-добри условия за всички състезатели!"

С уважение, Димитър Кузманов".


По публикацията работи: Йордан Данчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи

ПФК Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи. Считано от днес, 1 юни, Бабакар Дион, Евандро и Йоан Баи не са част от клуба. Техните договори изтекоха, като не се стигна до тяхното подновяване. Клубът предложи нови контракти на Дион и Евандро, но и двамата отказаха да преподпишат. ПФК Локомотив благодари на тримата за времето, в което те..

публикувано на 01.06.24 в 17:58

Петър Андреев ще претърпи операция

Играчът на Локомотив Петър Андреев ще претърпи операция. Той е с частично скъсана предна кръстна връзка. Контузията ще извади Андреев от игра до края на календарната година. ПФК Локомотив желае бързо и успешно възстановяване на Петър Андреев! Чакаме те отново на терена!

публикувано на 01.06.24 в 17:57

„Алтер его” - конкурс, книга, ретро и усмивки

Резултатите от Националния сатиричен конкурс в Кубрат ще обявим в „Алтер его“ тази събота. Той официално е подкрепен и журиран от БНР в лицето на Весел Цанков, а напоследък прераства и в международен. Ще разговаряме с организатора от страна на Хумористичния клуб „Жарава“ Димитър Атанасов, който е домакин и основния двигател на събитието...

обновено на 01.06.24 в 09:34

Старт на Zlatograd Bike n’Run

Първото издание на маратона Zlatograd Bike n’Run се открива днес.  Над 250 състезатели от България, Гърция, Румъния, Испания, Великобритания са регистрирани за участието, като регистрацията ще продължи непосредствено преди самите стартове. Сред състезателните дисциплини е включен и дуатлон – 44 км колоездене, последвано от 14 км планинско бягане...

публикувано на 01.06.24 в 09:06

Маргарита Гунчева остава в Марица и за новия сезон

Разпределителката Маргарита Гунчева ще бъде част от женския отбор на Марица (Пловдив) и през новия сезон. Най-младата волейболистка на шампионките ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България през сезон 2024-2025. През миналия сезон тя спечели златен дубъл с клуба – титла и купа. Дъщерята на легендарният волейболист Стоян Гунчев е..

публикувано на 31.05.24 в 18:00