Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камион пропадна на ремонтирания площад в Стамболийски

Камион с вишка пропадна на новоремонтирания площад в Стамболийски. 

По първоначална информация тежкотоварният автомобил е свалял коледната украса в центъра на града, когато внезапно пропаднал върху изградения преди месеци фонтан.

За инцидента алармира във фейсбук бившият кмет на общината Георги Мараджиев, като публикува снимки и видео.

„... Липсват ми Господарите на ефира. Трагично е! Площад, който струва един милион лева и един от най-модерните фонтани в областта. За жалост вече е мираж! Всичко се руши с дни. Жалко за толкова труд! Хиляди левове си заминаха поради безхаберие! Нивото на търпимост и отчаяние взе връх сред жителите на общината! А бяхме върнали Стамболийски на картата на България. Сега пак сме известни, но с какво?“, пише Мараджиев в личния си профил. 

"Камионът вече е вдигнат, сега ще обезопасим мястото. Шофьорът, който работи в общинското предприятие "БКС", се е объркал от къде да мине, затова е пропаднал. Щетите не са големи - 1 счупена плочка, няколко пластмасови струйници. До 10-тина дни ще възстановим настилката", коментира пред Радио Пловдив кметът на община Стамболийски Петър Неделев.

Той уточни, че полицията е била на място, тествали са шофьора за алкохол и наркотици. Предстои да бъде санкциониран за нарушението. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Двама ранени при катастрофа на Коматевско шосе

Катастрофа между кола и мотор блокира Коматевско шосе и в двете посоки. Инцидентът е станал малко по-рано тази сутрин, до "Еврохоспитал".  Автомобилът, който бил управляван от възрастен мъж е отнел предимството на моториста. Така се стигнало до сблъсъка, заради който движението е парализирано. Мотористът и другият водач са откарани в болница.

публикувано на 20.05.24 в 10:13

Затварят кръстовище в район "Южен" поради ремонт

Заради проект на ВиК затварят кръстовище в „Южен“ за около 10 дни. Кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ се предвижда да бъде затворено за моторни превозни средства от 20 до 31  май.  Това ще стане, ако в понеделник сутринта са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно утвърдения проект за..

обновено на 20.05.24 в 09:06

Над 4700 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на втората матура

Днес 4725 зрелостници от Пловдив и областта ще се явят на втората задължителна матура на предмет, който са избрали. 2133 са дванадесетокласниците, които ще държат изпити по профилирана подготовка днес. Най-много са желаещите за английски език – 1251. На следващо място е философия – 117,  по 107 са на биология и предприемачество. 90..

обновено на 20.05.24 в 09:05

В част от ВУЗ-овете днес няма да има учебни занятия в знак на протест

АМТИИ, Университетът по хранителни технологии, Медицинският университет,  Аграрният университет и ПУ "Паисий Хилендарски" се присъединяват към недоволството на висшите училища, които днес няма да отворят врати за учебни занятия в знак на протест срещу намаленото финансиране на българското висше образование, съобщиха от учебното заведение. В..

обновено на 20.05.24 в 09:05

Набират дарения за православен храм в с. Марино поле

В карловското село Марино поле днес беше положен основен камък за изграждането на православен храм.  Храмът ще носи името на „Свети пророк Даниил“ – един от четиримата големи библейски пророци от Стария Завет, чиято памет църквата почита на  17 декември. Марино поле поде кампания за строителство на православен храм В тържествената..

обновено на 20.05.24 в 06:39