Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар изпепели част от къща в Долни Воден, пострада един човек

Един човек е пострадал, а двама били спасени при пожар в асеновградския квартал Долни Воден. Огънят тръгнал от втори етаж на жилищна сграда през нощта и бързо обхванал и мансардата. Помещението било обитавано от 18-годишна девойка и брат й – момче на 14 години.

Мирисът на дим първо бил усетен от момичето, което веднага слязло етаж по- надолу, за да помогне на баща си. 

Развилнелият се огън принудил момчето да излезе на покрива на сградата през капандурата.

Пристигналите пожарни екипи евакуирали семейството и бързо овладели огнената стихия. Изгорели са две от стаите, но сградата е съхранена.

Медицински екип е оказал помощ на възрастния мъж, който впоследствие е настанен в болница с обгазяване и изгаряния по ръцете.

Девойката и младежът не са пострадали при инцидента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа затруднява трафика по пътя Пловдив - Пазарджик

Катастрофа между 2 коли на пътя Пловдив - Пазарджик, в платното за Пазарджик, затруднява движението. Инцидентът е станал след разклона за село Мало Конаре. Участъкът около мястото на сблъсъка на двете коли е отцепен, съобщават очевидци на катастрофата. От АПИ уточняват, че временно движението по пътя І-8 Пазарджик – Пловдив, след..

публикувано на 06.07.24 в 14:54

Засилват мерките против пожари в депата за битови отпадъци

Заради периода с високи дневни температури пловдивската екоинспекция е изпратила писмени предписания на кметовете на Пловдив, Асеновград и Карлово за засилване на противопожарните мерки в регионалните депа за битови отпадъци.   В писмото си до общинските администрации  директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Ивайло..

публикувано на 06.07.24 в 14:08

Пак инцидент с паркирани коли в пловдивския район "Южен"

Рано тази сутрин, около 5:30 часа, неизвестен шофьор е нанесъл щети по 3 паркирани автомобила на ул. "Пере Тошев", съобщават пловдивчани в социалните мрежи.  По непотвърдена информация до блъскането на коли се е стигнало след дрифт. "Някъде към 05:30 се чуха спирачки и удар", пише член на групата. "Да, тъкмо бях зад блока и се вдигна яка..

публикувано на 06.07.24 в 10:23

Специален ретро влак пътува от Септември до Велинград и Цветино

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път днес, когато е празникът на Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 06.07.24 в 08:20

Започват Велинградските празници на културата

Емблематичните „Велинградски празници на културата” ще бъдат открити официално днес, когато е и Денят на Велинград. За 51-ви път централният площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви до 20 юли включително.  Денят ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия, а след нея в 10.15 ч. ще бъде посрещната теснолинейката за..

публикувано на 06.07.24 в 07:54