Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската пожарна ще има нов директор

| обновено на 03.02.24 в 09:06

Директорът на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението комисар Георги Мангараков напуска поста от 8 февруари поради пенсионирането си. Това съобщи днес самият той по време на награждаването на победителите в областния конкурс „Пожарникар на годината“ на пловдивската дирекция. 

Комисар Мангараков благодари на колегите си и обяви, че негов заместник се очаква да бъде началникът на Първа районна служба главен инспектор Васил Димов.


На 8 февруари ще бъде отчетът на пловдивската дирекция на пожарната. На него ще присъства директорът на Главната дирекция главен комисар Александър Джартов, който ще обяви кадровата промяна.

Трима пожарникари от Пловдивската РДПБЗН са победители тази година в националния конкурс "Пожарникар на годината". Това са гл. инсп Васил Димов, началник на Първа РСПБЗН, началникът на сектор СОД Петър Петров, и старши инспектор Йордан Михов ръководител "Превантивна дейност". Те са носители на приза в областния конкурс съответно в категориите "Комплексен победител", "Спасителна дейност" и "Превантивна дейност". В раздела "Пожарогасителна дейност" победител на областно ниво е младши инспектор Йовко Карагьозов, а в категорията "Контролна дейност" - инсп. Кузман Дерменджиев. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на БЛС

Той бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организация. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора. Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни.  Д-р..

обновено на 28.09.24 в 20:48

Катастрофа затвори пътя Кричим - Девин, загинал е 21-годишен моторист

Тежка катастрофа с жертва затвори пътя между Кричим и Девин,  автомобилният поток се отклонява през обходни маршрути. Това съобщават от МВР в Пловдив и посочват, че при катастрофата е загинал моторист. Сигналът е получен преди 16.30 ч. днес в ОДМВР-Пловдив. По предварителни данни при изпреварване на таксиметров автомобил мотоциклет "Хонда" навлязъл в..

публикувано на 28.09.24 в 17:27

Арестуваха мъж, потрошил полицейска камера в Пловдив

36-годишен мъж е в ареста за 24 часа като заподозрян за умишлено увреждане на полицейска камера за контрол на скоростта в Пловдив.  Случаят е от сряда, когато пешеходец, излязъл от тунела, съборил с ритник на земята камерата, разположена край уширение на бул. "Цар Борис III Обединител".  Веднага след вандалската проява извършителят се насочил към..

публикувано на 28.09.24 в 16:13

И днес пловдивчани ползват услугата „еЗдраве“

Кабинетът на РЗИ – Пловдив, който предлага услугата за сдвояване на мобилното приложение "еЗдраве" с електронното ни здравно досие, ще работи в днешната събота от 9 ч. до 14 ч. Причината е интересът на пловдивчани към тази услуга, съобщават от здравната инспекция. Само за 4 дни през тази седмица са се регистрирали 90 души.  Поради големия..

публикувано на 28.09.24 в 08:27

На събор в Пловдив Лекарският съюз избира ново ръководство

Пловдив е домакин на 77-мия редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз. Той се провежда в Международния  панаир и на него ще бъде избрано ново ръководство на съсловната организация - председател и членове на Управителния съвет, както и заместник-председатели и главен секретар.  Двама са до момента кандидатите за председател на..

обновено на 28.09.24 в 08:19