Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Случаят живот или сънят на света" в книга на Сашо Серафимов

Носителят на международни и национални литературни награди, между които „Христо Фотев“, „Дамян Дамянов“  – Сашо Серафимов събра свои стихове в сборника „Случаят живот, или сънят на света“. 

Той съдържа избрани стихотворения от девет поетични книги, написани между 1979 и  2020 година. 

Стихове на Серафимов са преведени на полски, словашки, турски, румънски, руски, английски и испански език.
Настоящата книга излезе с печата на издателство „Жанет 45“. 

Интервю - звуковия файл: 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Да обичаш Гершуин" с Хилда Казасян и Васил Петров в Пловдив

Концертът „Да обичаш Гершуин“ с Хилда Казасян и Васил Петров ще звучи под звездите в лятно кино „Орфей“ - Пловдив.  Новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония със звездни музиканти идва премиерно в кино „Орфей“ на 21 юни. Под диригентството на Борислав Йоцов на сцената излизат Теодосий Спасов – кавал и джаз певецът Васил..

обновено на 14.06.24 в 08:59

Изправени пред войната - "Европейски диалози" в Пловдив

„Европейските диалози“ са поредица от кръгли маси, които събират интелектуалци, хора на изкуството и писатели в София и Пловдив на тема „От Балканите до Черно море: европейски наследства, идентичности и траектории“. Каква европейска история споделяме? Какви са културните характеристики и политическите разкази, които оформят и поддържат..

обновено на 14.06.24 в 08:23

Среща със Стефан Цанев

Среща-разговор с писателя Стефан Цанев и представяне на новата му поетична книга „Небесна гледна точка“ ще се състои в Лятно кино „Орфей“.  Модератор на събитието, което се осъществява в рамките на ХХII-то издание на литературния фестивал „Пловдив чете“, е Николай Колев.  Участва и актьорът Стефан Попов. 

обновено на 14.06.24 в 08:23

Даниела Панайотова с дебютна изложба в галерия „Капана“

Даниела Панайотова представя дебютната си изложба в галерия „Капана“. Тя е озаглавила експозицията „FREQUENCY“/ ЧЕСТОТА и включва 30 живописни платна, рисунки в различни техники и експерименти в сферата на концептуалното изкуство, като преобладават големите формати. Основна тема в изложбата е промяната във всеки един аспект на думата, която..

публикувано на 14.06.24 в 07:36

Мария Донева боядисва лятото в бяло

Поетесата Мария Донева гостува на "Пловдив чете" и откликна на нашата покана да се срещнем в студиото на Радио Пловдив. В юнския зной направихме един топъл и сърдечен разговор за любовта, лятото и всички добри, светли неща, които я вълнуват като творец. Коментирахме стихосбирката й "Боядисвам лятото в бяло" и най- новата й  илюстрирана книга за..

обновено на 13.06.24 в 16:14