Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ромео и Жулиета" на сцената в Пловдив довечера

3
Снимка: Драматичен театър Пловдив

В Деня на влюбените 14 февруари от 19 ч. в Голяма зала на Драматичен театър Пловдив е премиерата на „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир. Режисурата и сценичната версия са на Стайко Мурджев, сценографията и костюмите са на Никола Налбантов, музика  - Петър Дундаков.

В ролята на Жулиета влиза избраната за „Жена на годината 2023“ в категория „Актриси“ – Елеонора Иванова, а ролята на Ромео е поверена на Спартак Пантелеев. 

Парис е Димитър Банчев, а Меркуцио е Константин Еленков.  В представлението участват още Симееон Алексиев, Венелин Методиев, Мариана Йотова, Ивайло Христов, Ивана Папазова, Стилиян Иванов, Борис Кръстев, Елена Кабасакалова, Алексей Кожухаров, Мартин Раков, Красимир Василев, Ивана  Крумова, Сапунджиев, Стефан Саръиванов, Златко Шарков и Николай Колев.

Следващите дати за „Ромео и Жулиета“ са на 7-ми и 23-ти март.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В "Срещите" за войната и мира

В далечната 1932 г. Айнщаин в писмо пита Фройд защо човечеството не може да се избави от обречеността на войните.  Фройд се очудва защо ученият толкова много се възмущава от войната и отговаря: "Та, тя - войната, изглежда природно заложена, добре обоснована биологически, на практика почти неизбежна". Но завършва писмото си така: "Всичко, което..

публикувано на 14.06.24 в 10:51

"Да обичаш Гершуин" с Хилда Казасян и Васил Петров в Пловдив

Концертът „Да обичаш Гершуин“ с Хилда Казасян и Васил Петров ще звучи под звездите в лятно кино „Орфей“ - Пловдив.  Новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония със звездни музиканти идва премиерно на 21 юни. Под диригентството на Борислав Йоцов на сцената излизат Теодосий Спасов – кавал и джаз певецът Васил Петров, както и..

обновено на 14.06.24 в 08:59

Изправени пред войната - "Европейски диалози" в Пловдив

„Европейските диалози“ са поредица от кръгли маси, които събират интелектуалци, хора на изкуството и писатели в София и Пловдив на тема „От Балканите до Черно море: европейски наследства, идентичности и траектории“. Каква европейска история споделяме? Какви са културните характеристики и политическите разкази, които оформят и поддържат..

обновено на 14.06.24 в 08:23

Среща със Стефан Цанев в програмата на "Пловдив чете"

Среща-разговор с писателя Стефан Цанев и представяне на новата му поетична книга „Небесна гледна точка“ ще се състои в Лятно кино „Орфей“.  Модератор на събитието, което се осъществява в рамките на ХХII-то издание на литературния фестивал „Пловдив чете“, е Николай Колев.  Участва и актьорът Стефан Попов.  "Не четете тази книга – ще ви..

обновено на 14.06.24 в 08:23

Даниела Панайотова с дебютна изложба в галерия „Капана“

Даниела Панайотова представя дебютната си изложба в галерия „Капана“. Тя е озаглавила експозицията „FREQUENCY“/ ЧЕСТОТА и включва 30 живописни платна, рисунки в различни техники и експерименти в сферата на концептуалното изкуство, като преобладават големите формати. Основна тема в изложбата е промяната във всеки един аспект на думата, която..

публикувано на 14.06.24 в 07:36