Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рогошко шосе затворено за ремонт

| обновено на 19.02.24 в 09:54

От днес здапочна реконструкцията на голям участък от Рогошко шосе, който е затворен за движение за четири месеца. Това създаде затруднение в трафика, тъй като и днес остана затворена част от улица „Брезовско шосе“, който е в района на фирма „Солис“ заради непредвидена ситуация при асфалтирането. И

За основен обходен маршрут при създалата се ситуация се използва „Цариградско шосе“, което ще доведе до голямо натоварване в пиковите часове на второто кръгово на „Скобелева майка“, съобщи за Радио Пловдив Георги Стоилов, директор на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“:

Реконструкцията на „Рогошко шосе“ обхваща участъка от отбивката за Околовростното шосе до кръстовището на Рогошките гробища, но промени в маршрутите на градския транспорт не се налагат, а междуселищните ще минават през Войводиново и надлез „Скобелева майка“.

 Автомобилен достъп на собствениците ще бъде осигурен до имотите им, попадащи в обхвата на строителните дейности, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Епископ Арсений с най - голям шанс да стане нов Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим бяха избрани за кандидати  за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се проведе днес в Сливенската митрополия.  Знеполският епископ Арсений , викарий на Пловдивския митрополит Николай,  събра 26 гласа от общо 42 на първия тур на епархийското гласуване. В това гласуване..

обновено на 19.05.24 в 16:21

Дядо Николай отслужи архиерейска св. Литургия в Желязната църква в Истанбул

Пловдивският митрополит Николай възглави Светата Божествена Литургия в Българския православен храм край Златния рог в Истанбул "Св. Стефан", по-известен като Желязната църква.  За първи път Български митрополит възглави Светата Литургия без представител от страна на Цариградската патриаршия , в чиято юрисдикция са българските църкви в Република..

обновено на 19.05.24 в 16:21

"Царица на розата" в Карлово е 16-годишната Анна-Мария Враджева

Анна-Мария Враджева стана „Царица на розата - Карлово 2024 година“.  Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета.  За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.  Анна-Мария е на 16 години от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Новата "Царица на розата" получи от кмета..

обновено на 19.05.24 в 16:20

Дъждовна, но топла неделя, в Пловдив до 25°

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в..

обновено на 19.05.24 в 16:10

Втори опит за избор на нов митрополит на Сливенската епархия

Епархийски събор се провежда днес в Сливенската епархия за избор на нов митрополит. Това е втори опит  след касирането на избора през февруари.  42-ма епархийски избиратели ще гласуват за своя фаворит  между шест достоизбираеми епископи . Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Йеротей.  Кандидатите , одобрени от Светия синод,..

обновено на 19.05.24 в 11:19